Otvoren 2016. u ACI marini Pomer, restoran Sopravento je već u par tjedana rada privukao veliki broj posjetitelja. Vlasnici ovog restorana su supružnici Karmen i Davor Jovanović, koji su dobro znani u ovim krugovima jer su već prije Sopraventa imali iskustva u ovom području.
Uspješnu recepturu prenijeli su u Sopravento - tako je svaki dan u ponudi svježa riba nabavljena direktno sa kočarica i ribarica - nekad je to raža, nekad trilja, zubatac, brancin…
Već prvi njihov restoran, bez ikakve reklame već zahvaljujući usmenoj preporuci zadovoljnih gostiju bio je odlično posjećen. A Sopravento nastavlja istim stopama - tjesteninu rade sami, a i sami peku kruh. Maslinovo ulje je istarsko ekstradjevičansko, a imaju u ponudi i luksuznija ulja, te bogatu ponudu pretežno istarskih vina.
Kuhinja se bazira na tradicionalnim istarskim recepturama, no svako jelo dobiva novu dimenziju kroz sljubljivanje s novim kulinarskim tekovinama.
S obzirom da je smješten u pomerskoj ACI Marini, pri uređenju interijera vodili su se idejom da se uklope u nautički stil, koji odiše opuštenom atmosferom i luksuzom.
U sklopu Tjedna restorana, koji se održava od 9. do 18. listopada 2020., restoran Sopravento nudi tri primamljiva menija za ručak ili večeru. I to po izuzetno povoljnoj cijeni - od samo 100 kuna za ručak ili večeru - rezervacije se već sad primaju, i to na telefon 099 447 2434.
Evo i što se nudi na meniju u sklopu Tjedna restorana:
PREDJELO
1. Riblji duet – Souse vide tuna sa sezamom na rukoli, gel od aceta. Confit od jadranske srdele sa čipsom od mladog špinata
2. Krem juha od vrganja i krumpira, crutoni od parmezana i kruha
3. Juneći tartar na krekeru, đem od ljubičaste kapule
GLAVNO JELO
1. Brodetić od cijelih jadranskih kozica i lignji na zelenim tagliatellama, mrežica od sipe
2. Janjetina u grappi „na padelu“, riža u mediteranskom billju, sporo kuhana kruška
3. Patka u teranu sa suhim smokvama, krema od batata i krumpira, žele od naranče
DESERT
1. ”Kafelo gourmand”- espresso, čoko pralina, kroštula
2. Millefoglie, planinsko cvijeće
3. Šumsko voće na prhkom tijestu i vaniliji
Čaša vina
Dobitnik ili dobitnica ručka ili večere u restoranu Sopravento bit će izvučen nasumičnim odabirom putem programa Woorise. Nagradna igra završava u petak, 9. listopada u podne, a ime dobitnika ili dobitnice objavit ćemo u petak, 9. listopada 2020. u popodnevnim satima, na portalu Glasa Istre.