AZRRI

Edukacijsko-kuharske radionice Agencije za ruralni razvoj Istre: JESENSKI CIKLUS ZAPOČINJE 15. LISTOPADA S MALTEŽANINOM

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Edukacijski gastronomski centar Istre, jesenske kulinarske radionice

Edukacijski gastronomski centar Istre, jesenske kulinarske radionice


Slijedi radionica "Istarska mozzarella u modernoj gastronomiji" Roberta Perić, zatim "Jadranska riba u službi norveške kuhinje" Roberta Rosvolda i Roberta Eliasa Rydlanda koja će se održati 21. listopada, a idućeg dana isti će kuharski par voditi radionicu "Meso boškarina na norveški način"

Edukacijsko-kuharske radionice Agencije za ruralni razvoj Istre odvijat će se pod vodstvom stručnih chefova tijekom listopada, studenog i prosinca na Gortanovom brijegu. Program jesenskog ciklusa započinje 15. listopada s radionicom "Visoka kuhinja - kuhati sezonski i lokalno", a vodi ga Maltežanin Jeffrey Vela (hotel Grand Park Rovinj, restoran Cap Auro).

Slijedi 17. listopada radionica "Istarska mozzarella u modernoj gastronomiji" Roberta Perić (Vila Letan, Maestro Choccolatier, profesor slastičarstva ŠTUT Pula), zatim "Jadranska riba u službi norveške kuhinje" Roberta Rosvolda i Roberta Eliasa Rydlanda (restoran "Gamle Raadhus", Oslo, Norveška) koja će se s prijevodom održati 21. listopada, a idućeg dana isti će kuharski par voditi radionicu "Meso boškarina na norveški način".

Istarski crveni češnjak - novi brand

Dvije posljednje radionice u listopadu tiču se teme "Šest inovativnih deserata od istarske skute" Roberta Perića 24. listopada, te "Kreativna gastronomija najmlađeg Michelinovog chefa Hrvatske" u režiji Denija Srdoča (restoran "Draga di Lovrana, Lovran) 29. listopada.

Studeni otvara radionica "Ribe plosnatice (švoje i švojati) na način" Davida Skoka (konoba "Batelina", Pula) 4. studenog, a dan kasnije isti će kuhar predstaviti "Urban fish food - novi trendovi u valorizaciji plave ribe". Idućeg dana Petra Jelenić (slastičarnica "Mak na konac", Zagreb; hotel Grand Park Rovinj) predstavlja temu "Restoranski deserti na bazi lokalnih namirnica", dok 11. studenog slijedi tema "Kako sljubiti hranu i vino" koju će prezentirati Fabrizio Vežnaver (restoran "Pergola", Savudrija) i sommelier Filip Savić. Posljednje dvije radionice su "Istarski crveni češnjak - novi gastronomski brand" Roberta Perića 21. studenog i "Kreativne pizze s lokalnim karakterom" 25. i 26. studenog koje će predstaviti talijanski pizza majstori iz tvrtke Mainardi food. Naime, najzastupljenija jeftina gastronomska ponuda koja se nudi turistima definitivno je pizza pa su na inicijativu Ceha ugostitelja pokrenuli i tu radionicu koja će zasigurno privući veći broj polaznika.

Za Istrane 50 posto jeftinije

Jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica se odvija u suradnji s institucijama koje sufinanciraju 50 posto iznosa ugostiteljima s područja Istarske županije. To su Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora, županijski Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu i Upravni odjel za turizam, te Turistička zajednica Istarske županije.

Informacije i rezervacije termina vrše se isključivo na email edukacije(at)azrri.hr ili na telefon 052/351-596, a sve informacije se mogu pronaći na službenoj web stranici AZRRI-a ili na službenoj Facebook stranici Edukacijskog gastronomskog centra Istre. Minimalan broj kuhara po radionici je 8, a maksimalan 12. Ako se radionica ne popuni dovoljnim brojem polaznika AZRRI će u dogovoru s ugostiteljima i kuharima promijeniti datum radionice do popunjavanja. Kuhar polaznik dužan je na radionicu ponijeti primjerenu kuharsku opremu. Cijene radionica mogu se pogledati na www.azrri.hr pod linkom Edukacijski gastronomski centar Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter