NOVA "POSLASTICA"

Božićni poklon za sve ljubitelje finih tekstova i dobre hrane MRVICA ODSAD U WEB IZDANJU

| Autor: Lara BAGAR
Naslovna stranica portala Mrvica/ Željka Klemenčić s tiskanim izdanjem Mrvice

Naslovna stranica portala Mrvica/ Željka Klemenčić s tiskanim izdanjem Mrvice


Mrvica je bio rijetko koji časopis o kulinarstvu na našem tržištu čije brojeve niste držali negdje na polici u kuhinji već su nekako spontano znali završiti na respektabilnoj poziciji coffee table časopisa u dnevnom boravku. Izuzetni tekstovi i vrhunske fotografije u istom takvom tiskanom izdanju bili su pravi užitak - kako oku, tako nepcu. Njegova autorica, poznata novinarka Željka Klemenčić, široj je javnosti postala poznata kao jedina ženska članica žirija popularnog kulinarskog showa "3, 2, 1 - kuhaj". Mrvica je svojim tekstovima, fotografijama i temama ubrzo postala prava gastro delikatesa, iako je cilj spomenutog magazina bio prikazati način na koji se mistificira filozofija gastronomije.

Kako je web logičan slijed svih tiskovina, tako se Mrvica ubrzo prebacila na web izdanje. U trenutku kada se svi bave kuhanjem i kada svatko ima neki svoj blog, da ne spominjemo influencere (čiji je kulinarski vrhunac #hashtag, a hranu ne pripremaju već je samo fotografiraju), užitak je zanos i fokusiranost koju Žejka Klemenčič posjeduje kada piše o hrani, kuharima, plodovima prirode, ekosustavu, gastrotradiciji te ljudima iz pozadine koji žive svoju profesiju. Njezini tekstovi su gastro priče koje Željka podaruje - u mrvicama. Da se ne zasitimo. Uvijek u doticaju s gastronomijom, Željka Klemenčić se niz godina bavila hranom na razne načine, u magazinskim editorijalima, video prilozima, kuharicama i kulinarskim radionicama, a radno je bilo i za njen rođendan kada je predstavila svoj novi web.

"Hvala svima na rođendanskim čestitkama. Slavila sam radno - poklonila sam si novi web. Da imam što raditi od doma. Nakon nesretno propale prve verzije, nakon svih mogućih peripetija oporavka, nakon lockdowna i mentalnog stanja vrlo bliskog odustajanju - Mrvica ima novi web! Tu je shop, tu su naša tiskanja izdanja, tu će pomalo kapati najbolje iz naše arhive i tu ću pisati nove tekstove. Nije gotovo, ovo je tek početak. Bacite oko i javite kako vam se čini. www.mrvica.hr", rekla je Željka Klemenčić koja se uskoro vraća na male ekrane u posebnom izdanju kulinarskog showa "3, 2, 1, ho, ho, ho". Odličan božićni poklon za sve ljubitelje finih tekstova i dobre hrane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater