VINSKI PARK U TITOVOM PARKU

FOTO / U samom centru Pule otvoren mali hedonistički raj

| Autor: Glas Istre


U Titovom parku u Puli večeras je otvoren Vinski grad - dobro znani vinski festival, koji će se na ovoj lokaciji održavati svakodnevno do 6. kolovoza.

Ljubitelji dobre kapljice ovdje mogu kušati fina vina iz svih hrvatskih regija s naglaskom na lokalne vinarije.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

U Vinskom gradu predstavljaju se istarske vinarije Benvenuti, Cattunar, Franc Arman, Pilato, Marčeta, Matić, Medea, Benazić, Rossi te IQ- Istrian Qaulity (Kozlović, Capo, Fakin, Damjanić, Matošević, Tomaz, Zigante...), a uz spomenute, tu je i ponuda vina iz ostatka Hrvatske - vinarije Stina, Štampar, Kopjar, Markota, Kutjevo, Jakopić i Badel.

Inozemnu ponudu čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, Lillet from France, Vinakoper, Klet brda i Kotolenko.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Vinski grad nije rezerviran isključivo za ljubitelje vina - u ponudi su i kokteli koje pripremaju House of prosecco and gin što omogućuje Roto Svijet Pića, Cinderella by Sandi Paris te Marko Ristić iz Udruge barmena Istarske županije, Istrabarman.

Sve navedeno bilo je dovoljan razlog za brojne Puljane i goste da se okupe večeras u ovom parku na pulskoj Rivi, a kad su minule zrake sunca, tako je u Titov park pristizalo sve više posjetitelja svih generacija. Vinski park je tim više zanimljiv jer je uređen kao više vrlo ukusno uređenih lounge zona, gdje je posjetiteljima osigurana opuštena atmosfera i pravo hedonističko guštanje u ljetnoj večeri uz piće po izboru.

Osim vina, tu je i kreativna gastro ponuda u izvedbi majstora street fooda, Bite of fun by Damir Tomljanović.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Za one koji još ne znaju - na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za kauciju od 5€ koja se vraća uz neoštećenu čašu. Konzumacija se plaća karticom/ kuponima, na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Također, sva vina iz ponude dostupna na čašu i butelju.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater