POLUFINALE POPULARNOG GASTRO SHOwA

Puljanka Maja Šabić u finalu MasterChefa!

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Maja Šabić

Maja Šabić


Ostala je još samo jedna nepoznanica: tko će biti prva pobjednica MasterChefa, Puljanka Maja Šabić ili Zagrepčanka Lora Cepetić!

U večerašnjem spektakularnom polufinalu koje je snimano u Rovinju, u ekskluzivnom talijanskom restoranu Agli Amici koji nosi Michelinovu zvjezdicu (isti restoran u Italiji ima dvije Michelinove zvjezdice), za finale su se borile tri najbolje amaterske kuharice ovogodišnjeg izdanja popularnog gastro showa - Puljanka Maja, Korčulanka Matea Alduk i Zagrepčanka Lora Cepetić.

Chef Emanuele Scarello kandidatkinjama je pripremio dva tanjura slanih jela koja su morale replicirati. Naoko jednostavnih, sa svakodnevnim namirnicama, ali tehnički izuzetno zahtjevnih tehnika, filigranske preciznosti u pripremi i koncepciji slaganja tanjura te izuzetno bogatih okusa.

Prvi, u kojem su glavna namirnica bili špageti u umaku od slanih inćuna s mariniranim morskim biljem, a drugi reprezentativan tanjur Scarellove cucine povere - jaje kuhano tako da bjelanjak bude čvrst a žumanjak ostane potpuno tekuć, odležano u salamuri, na espumi od rovinjskih krumpira s Latusovim sirom Veli Jože, posuto crnim tartufom.

Djevojke su prije kuhanja imale ekstra zadatak - na otočiću preko puta Rovinja dočekala ih je iskusna Rovinjka koja ih je podučila o bilju i uz čiju su pomoć ubrale ono što im je trebalo za pripremu jela.

Nakon dva sata kuhanja i kušanja chefova Melkiora Bašića, Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i domaćina Emanuelea Scarella najveće ocjene dobila je Lora, tek malo slabija bila je Maja, dok je Matea bila svjesna svojih kikseva i prije samog ocjenjivanja.

Iako nije ušla u finale, Matea Alduk dobila je drugo iznimno priznanje: chef Stjepan Vukadin ponudio joj je da bude dio tima njegovog restorana Il Ponte u Trogiru!

"Stvorena za kuhinju", poručio joj je chef Damir Tomljanović.

Finale MasterChefa bit će prikazano sutra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter