DOKUMENTARNI FILM

VIDEO / DRUGA STRANA PRIČE O JUGOSLAVENSKOM "TITANIKU": Ovo su jedini preživjeli brodolomci s velebnog tankera Berge Istra

| Autor: Glas Istre
Jedini preživjeli s broda Berge Istra -  Španjolci Imeldo Barreto Leon i Epifanio Perdomo Lopez (Foto: YouTube Screenshot)

Jedini preživjeli s broda Berge Istra - Španjolci Imeldo Barreto Leon i Epifanio Perdomo Lopez (Foto: YouTube Screenshot)


Berge Istra, velebni tanker izgrađen 1972. godine u pulskom brodogradilištu Uljanik koji je nosio titulu jugoslavenskog "Titanika", nedavno je ovjekovječen u dokumentarnom filmu režisera Dražena Majića i koscenarista Zorana Angeleskog, ovih dana privlači sve više pažnje.

Ovaj brod je 1976. godine tajnovito nestao u blizini Filipina u Tihom oceanu, te je poginulo 30 članova posade.

Preživjela su samo dvojica, španjolski državljani Imeldo Barreto Leon (41) i Epifanio Lopez (39), koje je na splavi pronašla japanska ribarica 20. siječnja 1976. godine.

Više od četiri desetljeća od havarije, nije službeno objavljen uzrok nesreće, no drugu priču ovog događaja u dokumentarcu njemačko-španjolskog filmaša Victora Calera donose jedini preživjeli brodolomci, Španjolci Imeldo Barreto Leon i Epifanio Perdomo Lopez, koji su za potrebe snimanja zasjeli u splav koja im je spasila život te plutali morem koji danas žive u Tenerifeu na Kanarima.

Film je na španjolskom jeziku, i s titlovima na španjolskom jeziku:

Dokumentarni film o izgradnji tankera Berge Istra pogledajte ovdje:

A evo i nekoliko zanimljivih podataka o Berge Istri:

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini