festival slavi 25. rođendan

Motovun Film Festival ovog ljeta u Istri i Gorskom kotaru

"Dvadeset i pet godina puno je vremena, zaključili smo da je vrijeme za novi koncept i novu filmsku avanturu. Motovun Film Festival više nikada neće biti isti, zato smo mu nadjenuli novo ime. Ako smo Motovun zvali Brdom filmova, ova dva brda koja osvajamo ove godine zvat će se CINEHILL", ističe Igor Mirković, direktor Motovun Film Festivala, koji počinje 22. srpnja u Motovunu i nastavlja se od 26. do 29. srpnja u Gorskom kotaru

| Autor: Mladen RADIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Motovun Film Festival počinje 22. srpnja u Motovunu i nastavlja se 26. srpnja u Gorskom kotaru. Filmski i popratni program tijekom čak sedam dana festivala održat će se pod nazivom CINEHILL. Festival ovog ljeta slavi 25 godina i time, kažu organizatori, zatvara jednu fazu te s dodatnom, novom lokacijom festival kreće u novi početak.

Filmski biseri i bez protokola

"Dvadeset i pet godina puno je vremena, zaključili smo da je vrijeme za novi koncept i novu filmsku avanturu. Motovun Film Festival više nikada neće biti isti, zato smo mu nadjenuli novo ime. Ako smo Motovun zvali Brdom filmova, ova dva brda koja osvajamo ove godine zvat će se CINEHILL", ističe Igor Mirković, direktor festivala.

Filmsko slavlje počinje u Motovunu od 22. do 24. srpnja uz maraton filmova i zabave do svitanja. U Gorskom kotaru od 26. do 29. srpnja posjetitelje čekaju planinski kamp, dani ispunjeni šetnjama, jogom, radionicama, glazbom i filmovima.

"Programska misija Motovun Film Festivala ostaje nepromijenjena: program će biti sastavljen od malih, skrivenih filmskih bisera, priča nastalih u različitim zemljama, kako bi pogled s brda filmova proširio naše filmske vidike. Naš se filmski susret događa u prelijepom okruženju: kako je ova godina jubilarna, umjesto na uobičajeno, vodimo vas na dva čarobna mjesta! I dalje bježimo od crvenih tepiha, zovemo vas na filmsku feštu bez strogih protokola, u kratkim hlačama i gojzericama", kaže Mirković.

Kraj jednog poglavlja

Uz filmove, koje selektori biraju kroz cijelu godinu, bit će muzike, predstavljanja umjetnika, izložbi i drugih zbivanja. Izdanje u Motovunu, koje će prigodno obilježiti kraj jednog poglavlja, okupit će ponovo prijatelje festivala, dok nova lokacija nudi novi koncept, novi ugođaj, novu filmsku čaroliju, najavljuju organizatori koji će pojedinosti o novom mjestu te o ovogodišnjem festivalu otkriti za tjedan dana.

Kao i svakog ljeta, festival će se svojim programima truditi doprijeti do što većeg broja gledatelja gostujući u brojnim hrvatskim gradovima. Ova putujuća revija počet će u Petrinji od 6. do 8. srpnja, uz programe za djecu i odrasle, u nastojanju da se time obogati kulturna ponuda na područjima pogođenim potresom. Filmski festival i program u Petrinji organiziraju se u suradnji s Primorsko goranskom županijom, Turističkim zajednicama Kvarnera, Gorskog kotara i Petrinje, Istarskom županijom i Hrvatskim audio-vizualnim centrom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater