Na programu od 30. srpnja do 1. kolovoza

MOTOVUN FILM FESTIVAL Bogat filmski i popratni program

| Autor: Priredila V. BEGIĆ

U godini u kojoj će ljeto mnogima biti radno, a novčanici nešto tanji, pripremili smo gusti koncentrat motovunskog duha – tri dana puna filmova i zabave od jutra do kasno u noć. Za sve koji su preživjeli sumorni početak 2020., motovunski selektori Milena Zajović i Jurica Pavičić pripremili su bogat filmski i popratni program, vele iz organizacije ovoga festivala

  

Motovun Film Festival i ovog će ljeta podići svoja platna, od 30. srpnja do 1. kolovoza na Brdu filmova! 

- U godini u kojoj će ljeto mnogima biti radno, a novčanici nešto tanji, pripremili smo gusti koncentrat motovunskog duha – tri dana puna filmova i zabave od jutra do kasno u noć. Za sve koji su preživjeli sumorni početak 2020., motovunski selektori Milena Zajović i Jurica Pavičić pripremili su bogat filmski i popratni program kojim će slaviti kreativnost, povratak normalnom životu, ali i odanost lokalnoj zajednici koja je itekako osjetila posljedice višemjesečne izolacije, vele iz organizacije ovoga festivala, čije će izdanje ove godine biti kraće.

- Ovo je zaista bila sezona puna iskušenja koja su nas motivirala da pronađemo pravi motovunski odgovor na organizacijske izazove koji su se nametnuli festivalima diljem planeta, pa tako i nama. Drago mi je što mogu najaviti da smo pronašli način da svi na siguran i neopterećen način uživaju u onome po čemu smo poznati - atmosferi izmještenoj iz često turobne stvarnosti i pravoj proslavi života, rekao je direktor festivala Igor Mirković. 

Uz 15 filmova u glavnom programu i niz popratnih projekcija, nezaobilazan je i program Motovunski kratki iz kojeg najbolji europski film ulazi u konkurenciju za "europski Oscar", odnosno nagradu Europske filmske akademije. Kao uvod u ovogodišnji festival, selektori Motovunskih kratkih Inja Korać i Andrej Korovljev u suradnji s kolegama s najvećih svjetskih festivala poput Berlinalea, Cannesa i Venecije priredili su i online festival My Darling Quarantine u kojem je dosad prikazano 77 kratkih filmova.

Uz poštivanje svih mjera za borbu protiv koronavirusa, ali i protiv prateće epidemije letargije, glazbena i druga popratna zbivanja ostaju sastavni dio Motovuna. Festivalski kamp u podnožju brda proslavit će dvadeseti rođendan, a smještaj za kampere i ove je godine besplatan uz paket kupljenih ulaznica.

- Posjetitelji skloniji čvrstom krovu nad glavom o mogućnostima smještaja mogu se informirati na web-stranici festivala, na kojoj će 15. lipnja biti otvorene i prijave za volontere koji su udarna snaga i srce Motovuna, vele organizatori ističući da će uskoro biti poznato više detalja o svemu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum