IDEJE

Razmazite se u vlastitom domu: KAKO KUPAONICU PRETVORITI U OSOBNI SPA CENTAR

| Autor: Šarlota BRNČIĆ

Spa centri uređeni su na način da na svoje korisnike prenesu mir i donesu im trenutke ugodnog opuštanja. Za smirivanje kako tijela, tako i duše. Karakteristično je i da se prilikom uređenja spa vodi briga o najsitnijim detaljima. Zrak je svjež i mirisan, rasvjeta je pomno odabrana, nikako prejaka, a prostor je prostran s poželjnim minimalističkim namještajem. Glazba je pažljivo odabrana i upotpunjava osjećaj mira i opuštenosti. No, zašto ne biste stvorili istu atmosferu kod kuće - u svojoj kupaonici? Razmazite se, pretvarajući svoju kupaonicu u privatni spa centar.

Opuštanje u spa centrima ili toplicama velikim je dijelom uvjetovano time što se u prostorijama nalazi samo nužna oprema, odnosno prisutnošću »praznine«. U »pravom« spa centru nećete vidjeti ništa osim strogo potrebnih stvari. Sve ostalo je savršeno organizirano i posloženo u odgovarajućim ormarima. Stvorite isti osjećaj u svojoj kupaonici, uklonite sve nepotrebne stvari, izbacite predmete koji vam više ne trebaju, te ostatak stavite u ormar. Uzmite u obzir i ručnike i kupaonske tepihe. Razmislite o tome što se od toga još može iskoristiti, a što bi valjalo zamijeniti ili izbaciti.

Svježa i iznad svega čista okolina pravi je luksuz. Sad kad ste uklonili sve suvišne stvari iz kupaonice, vrijeme je da izvadite deterdžente i da se bacite na čišćenje. Operite sve kutove kupaonice, pa čak i one koje obično ne vidite. Koristite sredstva za čišćenje osvježavajućeg mirisa. Ne zaboravite da detalji čine razliku.

Foto

Sad kad ste obavili »reviziju« proizvoda koje koristite, možete se baciti na kupovinu raznih kozmetičkih torbica, spremnika ili košara za njih. Kako bi vaša kupaonica izgledala poput spa centra, odlučite se za košare ili spremnike od prirodnih materijala kao što su drvo ili, primjerice, pleteni od pruća. U današnje vrijeme možete ih pronaći gotovo u svim trgovačkim centrima, a asortiman proizvoda koji se nudi je uistinu raznolik. Na dno spremnika ili košare možete staviti ručnik koji ćete povremeno oprati, tako da sve uvijek bude savršeno čisto. Proizvode koje svakodnevno upotrebljavate možete staviti u drvenu ladicu, na način da vam budu ne samo dostupniji, već i da lakše održavate kupaonicu čistom.

Kupaonica je besprijekorno čista i organizirana, sve su stvari našle svoje mjesto. Sada trebamo stvoriti spa atmosferu. To možete postići svijećama, mirisnim uljima i cvijećem. Možete se odlučiti za plutajuće svijeće u vazi s vodom (tematski, ali i sigurnije od klasičnih svijeća). Ispunite vašu kupaonicu nježnim mirisima za prostor, mirisnim svijećama ili se odlučite za zagrijana mirisna ulja (uvijek pazite, čak i u trenucima opuštanja).

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of