AUTOPORTAL

Volkswagen Golf 8 Country (2021.): Terenska izvedba Osmice

| Autor: Glas Istre
Autoportal.hr

Sve što je izgubio pandemijom Covid-19, koja je buknula upravo kad je Volkswagen Golf 8 došao na tržište, u Wolfsburgu planiraju nadomjestiti najavom novih modela, oko tog ‘udarnog’ modela…

Kombinacija karizme i tehnologije koju donosi Golf 8 i koncepcija SUV, odnosno crossover. Procurila je informacija o modelu Volkswagen Golf 8 Country, napravljenog po ‘formuli’ modela Volkswagen Golf Country, terenske izvedenice modela Golf 2 (slavne ‘Dvojke’, koja se masovno proizvodila i u tvornici TAS Sarajevo).

Od 1990. do 1992., u suradnji s austrijskom tvornicom Steyr-Daimler-Puch, napravljeno je 7735 primjerka. Bio je to razmjerni neuspjeh, jer je taj model stigao prije vremena, pa nije dobio nasljednika na bazi modela Golf 3. Vremena su se promijenila, pa tako Volkswagen, nakon modela Tiguan, T-Roc i T-Cross najavljuje četvrti ‘kompaktni SUV’, kako ga nazivaju njemački novinari: Volkswagen Golf 8 Country. Formula je jednostavna. Riječ je o 28 mm uzdignutoj verziji modela Volkswagen Golf 8 s pogonom 4×4 (4Motion), ojačanim podvozjem i ‘terenskim’ dodacima u opremi, piše Autoportal.hr.

U pogonskoj paleti, za početak, spominju se dvije verzije: turbobenzinac 1.5 TSI i turbodizelaš 2.0 TDI, oba s po 150 KS, u kombinaciji s ručnim 6-stupanjskim i automatskim DSG 7 mjenjačem.

Prezentacija bi trebala biti početkom ožujka 2021., na salonu u Ženevi (ako se održi). Volkswagen šalta brzinu više…


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum