NA PULSKOM FORUMU

FOTO / HISTRIA OLDTIMER RALLY: Najstariji Fiat 508 Balilla, a najvrjednija Alfa Romeo Spider iz 1957.

| Autor: Borka PETROVIĆ


Zanimljivo je da je vlasnik Balille zajedno sa suprugom i dvije kćeri doputovao do nas upravo u tom autu i to čak iz Ilirske Bistrice, kazao je Boris Jurevini

U organizaciji Oldtimer kluba "Histria" iz Pule, u nedjelju se održao 15. po redu Histria oldtimer rally 2020. Utrka oldtimera krenula je iz Vodnjana, gdje je bilo i službeno otvaranje susreta. Potom se vozilo do Savičente, gdje su organizirani i ispiti spretnosti, posjetili su Barban da bi oko 16 sati stari auti i motori stigli do pulskog Foruma gdje su se mogli razgledati sve do predvečer. Nažalost, Forum je bio gotovo pust pa su oldtimeri ostali bez zasluženih uzdaha publike.

Balillom iz Ilirske Bistrice

Histria rally je, doznajemo, auto-moto natjecateljski rally za sve vrste povijesnih, starodobnih cestovnih motornih vozila, koji se boduje za Otvoreno prvenstvo Hrvatskog saveza povijesnih-starodobnih vozila.

- Ove je godine u utrci sudjelovalo 30 automobila, 18 vespi i jedan motocikl iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Nažalost, zbog trenutne situacije mnogi su nam najavljeni gosti iz Italije odustali od dolaska, ali i neki domaći, kazao nam je Boris Jurevini, predsjednik Oldtimer kluba "Histria" i Vespa kluba Istra-Istria.

Najstariji auto utrke bio je, uputio nas je Jurevini, Fiat 508 Balilla iz 1932. godine, a najskuplji primjerak Alfa Romeo Spider iz 1957. godine, koji je u Pulu stigao iz Trsta.

- Zanimljivo je da je vlasnik Balille zajedno sa suprugom i dvije kćeri doputovao do nas upravo u ovom autu i to čak iz Ilirske Bistrice, kazao je Jurevini dodajući da je svakako zanimljiv primjerak na Forumu i Fiat Topolino iz 1951. te motor Guzzi iz 1937. godine.

Zaljubljenici i majstori

Na upit koji se auto smatra oldtimerom, pojašnjava kako ima raznih kategorija, od onih najstarijih od 1904. godine pa nadalje, sve do 1989. godine. Njih, kako veli, voze zaljubljenici u stare automobile koji ih s puno truda najčešće sami i obnavljaju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater