TOMIĆ CITY STORE

FOTO / BMW u Zagrebu premijerno predstavio novi X2 i Mini Countryman

| Autor: Edi Prodan
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


U BMW Tomić City Storeu u Zagrebu održana je premijera dva zanimljiva modela BMW Grupe: BMW-a X2 i MINI Countrymana.

Riječ je o danas iznimno popularnim crossoverima koji se kreću na razmeđi C segmenta, a kad je o konkretnim modelima riječ, svakako se nalazimo i na samom vrhu ponude koju pak definiramo kao "premium" vozila, ona kod kojih se kvaliteta, ali i sve ostale karakteristike poput dizanja nalaze na samom vrhu produkcije svijeta na četiri kotača.

Pionir koncepta SAC

BMW X2 je pionir koncepta Sports Activity Coupé (SAC) u premium kompaktnom segmentu, dok mu je druga generacija s kojom smo se upravo upoznali naglašeno sportskih osobina.

Na sugestivan način uklapa povećanje dimenzija s naglašenom siluetom coupéa, jasno pokazujući evoluciju u dizajnu vanjštine.

K tome, zajedno sa svojom električnom varijantom iX2, nudi širok raspon sustava za automatiziranu vožnju i parkiranje te inovativne digitalne usluge temeljene na novom BMW iDrive sustavu s funkcijom QuickSelect i BMW operativnim sustavom 9.

Unutrašnjost novog X2 nudi moderan premium ambijent sa sportskim detaljima.

Minimalistička ploča s instrumentima i BMW Curved Display stvaraju suvremeni prostor, a dodatna su i poboljšanja u akustičnoj izolaciji i sigurnosnoj zaštiti putnika.

Kad je motorizacija u pitanju, nudi širok spektar benzinskih i dizelskih motora, s učinkovitim 7-stupanjskim automatskim Steptronic mjenjačem kao standardnom opremom dok elektromobilnost nude dvije električne inačice.

Znatno narastao

Dostupni sustavi pomoći u vožnji pružaju još veću sigurnost tijekom vožnje integrirajući najsuvremeniju BMW-ovu tehnologiju za automatiziranu vožnju.

Za potpuni užitak u unutrašnjosti, sustav BMW Digital Premium pruža vozačima mogućnost korištenja svih digitalnih aplikacija, nudeći streaming glazbe, video streaming, vijesti i još mnogo toga. Ovaj napredni sustav omogućuje korisnicima maksimalnu povezanost i zabavu tijekom vožnje.

Novi BMW X2 i BMW iX2 proizvodit će se u istom pogonu suvremene BMW-ove tvornice u Regensburgu. Visokonaponske baterije za potpuno električnu varijantu modela također se proizvode u istoj tvornici.

Dodajmo još da je X2 znatno narastao te da su mu sada dimenzije – dužina 4554 mm, širina 1845 te visina 1590 mm, dok se međuosovinski razmak protegnuo do 2692 mm. Volumen prtljažnika je 560 litara dok mu cijena starta s 45 tisuća eura.

Evolucija kompaktnih crossovera

Sa svježim minimalističkim dizajnom, prostranom unutrašnjošću te snažnim motorima, pokazan je i novi MINI Countryman donosi evoluciju u klasi kompaktnih crossover vozila.

Skladnim karoserijskim izmjenama model je postao viši i duži, dodatno naglašavajući svoju impresivnu pojavu.

Unutrašnjost novog MINI Countrymana nudi obilje prostora, a pogon na sve kotače omogućuje vožnju i na zahtjevnijem terenu izvan prometnica, dok suvremeni sustavi pomoći u vožnji i MINI Intelligent Personal Assistant čine svaku vožnju sigurnijom.

Dizajn novog MINI Countrymana kombinira izražajni minimalizam s karakterističnim imageom marke. Vanjština vozila ističe se sa svojim jasno definiranim linijama, širim tragom kotača i elegantnim detaljima poput LED prednjih svjetala, dok unutrašnjost odiše modernim dizajnom, koristeći visokokvalitetne i održive materijale.

OLED zaslon visoke rezolucije u središtu kokpita pruža intuitivno korisničko iskustvo, dok Emotional MINI Experience Modes omogućuju personaliziranu atmosferu vožnje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom