KRENIZDRAVO.HR

ZBOGOM, TETOVAŽE - kako se izvodi lasersko uklanjanje tetovaža, koliko je bolno i kakvi su rezultati?

| Autor: Krenizdravo.hr
(Arhiva)

Tetovaže mogu biti lijep ukras na koži, no ponekad izgube svoju ljepotu, više nemaju isto značenje ili jednostavno dosade. Donosimo sve što ste željeli znati o laserskom uklanjanju tetovaža

Uklanjanje tetovaža kroz povijest izvodilo se na različite načine, uključujući ne uvijek sigurne kemijske i mehaničke metode. Dobra vijest je da danas možete sigurno i efikasno ukloniti neželjene tetovaže uz pomoć lasera.

Lasersko uklanjanje tetovaža izvodi se tako da se QS (Quality-switched) laserom selektivno uklanjaju pigmenti tetovaže. Jedan tretman traje oko 20 minuta, a u prosjeku je potrebno 7 – 10 tretmana kako bi se tetovaža u potpunosti uklonila. Taj proces može trajati od nekoliko mjeseci do godine dana.

Cijena tretmana ovisi o različitim faktorima kao što su mjesto, veličina i boja tetovaže, a kreće se od 600 – 5000 kn po tretmanu.

Zahvaljujući tehnološkom razvoju lasera za uklanjanje tetovaža, rizik od stvaranja ožiljaka nakon uklanjanja tetovaže je minimalan. Ipak, pomno odaberite mjesto na koje idete na tretman kako biste umanjili šanse za nuspojave. Najsigurnije je da tretman izvede dermatolog.

Kako pripremiti kožu na lasersko uklanjanje tetovaža, koju razinu boli očekivati i kakve rezultate postiže doznajte na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater