KRENI ZDRAVO

SOK OD ARONIJE SNIŽAVA TLAK I DIŽE IMUNITET: Saznajte kako ga napraviti i koliko ga često piti

| Autor: Krenizdravo.hr
(Photospin)

Aronija ima male modre bobice nalik borovnici, a njen sok lako je napraviti kod kuće. Dozrijeva u ovo vrijeme, stoga - pravac tržnica, a zatim kuhinja!

Jeste li znali kako aronija pripada porodici ruža? Najviše se uzgaja na području Češke, Slovačke i Rusije, a u Hrvatskoj je postala popularna za uzgoj posljednjih nekoliko godina.

Uzgoj aronije ne zahtijeva nikakvu posebnu brigu pa je pogodna za sadnju u manjim vrtovima i na manje plodnom tlu. Podnosi hladne temperature i nema prirodnih neprijatelja, tako da je nije potrebno prskati pesticidima.

Sok od aronije je pun antioksidativnih sastojaka koji djeluju protiv djelovanja štetnih slobodnih radikala. Usto, poznato je i da ublažava migrenu i glavobolju, ima blagotvoran učinak na želudac i crijeva, zaustavlja proljev, snižava krvni tlak, sprečava bakterijske i virusne infekcije te osnažuje imunološki sustav.

Sok od aronije može se kupiti, a cijena jedne litre kreće se oko 100 kuna. Proizvodnja vlastitog soka može biti povoljnija investicija. No s obzirom na to da se sok pije u malim količinama, čak i ako nemate uvjete za izradu domaćeg soka isplati ga se i kupiti.

Kako pripremiti domaći sok od aronije pročitajte na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum