KRENIZDRAVO.HR

RAD OD KUĆE UNIŠTAVA VAM LEĐA? Donosimo savjete i vježbe koje će vam olakšati bol!

| Autor: Krenizdravo.hr
(Pixabay)

(Pixabay)


Da bi leđa bila zdrava, svi dijelovi kralježnice – kosti, zglobovi, diskovi, mišići i živci - moraju skladno surađivati.

Rad od kuće na računalu dodatno pridonosi ionako lošem trendu sjedilačkog načina života. Često se kod kuće radi u ergonomski nepovoljnim uvjetima - sjedeći na neodgovarajućim stolicama ili za kuhinjskim stolom. Time se povećava mogućnost nastanka i/ili pogoršanja patoloških oštećenja, odnosno promjena kralježnice, pogotovo cervikalne i lumbalne.

Degenerativne promjene na vratnoj kralježnici mogu biti uzrok bolova koji se šire prema glavi, ostaju u području vrata ili se šire u jednu ili obje ruke pa govorimo o cervikalnom, cervikocefalnom i cervikobrahijalnom sindromu.

Lumbalni bolni sindrom učestali je mišićno-koštani problem u industrijskoj populaciji te najčešći uzrok radne nesposobnosti u osoba mlađih od 45 godina. Čak 90% odraslih iskusi lumbalni bolni sindrom barem jednom u životu te je drugi najčešći razlog odlaska liječniku opće prakse, a najčešći razlog pregleda kod ortopeda i neurokirurga.

Kako organizirati kućni ured kako bi vaša leđa što manje patila te koje vježbe prakticirati pročitajte na Krenizdravo.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of