KRENIZDRAVO.HR

PEDIKURA RIBICAMA ZVUČI NEVJEROJATNO? Ona doista postoji - evo kako se izvodi!

Pedikura ribicama je pomalo kontroverzna metoda koja se obavlja na način da klijent uroni gole noge u akvarij u kojemu se nalaze Garra rufa ribice

| Autor: Krenizdravo.hr
(Stockphoto Secrets)

(Stockphoto Secrets)


Tretman se obavlja tako da klijent uroni bose noge u akvarij u kojem se nalazi otprilike 100 ribica. Prije uranjanja nogu u akvarij kozmetičari dezinficiraju noge klijenata te provjeravaju ima li otvorenih rana. U akvarijima se nalaze filteri koji ga održavaju čistim.

Tijekom tretmana ribice sišu mrtve stanice kože, a sam tretman najčešće traje između 15 i 30 minuta. Nakon ove pedikure koža nogu bi trebala biti glatka i mekana.

Smatra se da ovakva vrsta pedikure može pomoći sa simptomima psorijaze, međutim ne postoje uvjerljiva znanstvena istraživanja koja bi podržala tu tvrdnju. Naime, jedna pilot studija objavljena 2006. godine u časopisu Evidence-based Complementary and Alternative Medicine pokazala je da upotreba ribica može pomoći kod simptoma psorijaze, ali radilo se o tretmanu koji je bio obavljen u kontroliranim medicinskim uvjetima. Stoga ne postoje naznake da bi se isti rezultati mogli očekivati od sličnih tretmana u kozmetičkim salonima.

Ova vrsta pedikure nije bolna jer ribice nemaju zube, već uklanjaju mrtvu kožu na način da ju sišu. Ipak, sisanje kože može izazvati škakljivost kod nekih. Nedostatak zubi kod ovih ribica im također onemogućuje sisanje žive kože.

Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of