KRENIZDRAVO.HR

ODVIKAVANJE OD PELENA - slušajte sebe i svoje dijete

| Autor: Krenizdravo.hr
(Photo Secrets)

Iako su pelene možda neugodne, svaki se roditelj mora sjetiti da je u pitanju stupanj razvoja koji traje neko vrijeme i zahtijeva puno strpljenja, truda i podrške

 

Većina roditelja “cilja” riješiti odvikavanje od pelena tijekom ljetnog godišnjeg odmora. Pritom zaboravljaju da proces odvikavanja od pelena traje neko vrijeme i da dijete ne mora biti spremno za ovaj pothvat baš onda kada je planiran godišnji odmor. U nastavku saznajte neke od problema koji se mogu pojaviti tijekom procesa odvikavanja od pelena.

Nakon prvog rođendana, dijete u bilo kojem trenutku može biti spremno za odvikavanje od pelena, ali je važno prepoznati taj trenutak zato što je u pitanju individualan proces koji će kod svakog djeteta ovisiti o drugačijim čimbenicima.

Upotreba sile u ovom slučaju je najgora opcija. Koliko god se roditeljima „žurilo“ s ovim procesom, moraju biti svjesni da je dijete u ovom slučaju u glavnoj ulozi.

Ako dijete doživi veliki stres (npr. razvod roditelja, smrt bliske osobe, preseljenje u drugi grad itd.), možda će se nesvjesno vratiti u mlađu razvojnu fazu u kojoj se osjećalo sigurnijim. U tom slučaju će proces odvikavanja od pelena trebati odgoditi i biti na posebnom oprezu pri ponovnom pokušaju.

Korisne savjete za odvikavanje vašeg mališana od pelena pročitajte na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum