KRENIZDRAVO.HR

NAŠLI STE KVRŽICU ISPOD PAZUHA? Udahnite, smirite se i pročitajte što sve može biti u pitanju

| Autor: Krenizdravo.hr
(Unsplash)

(Unsplash)


U većini slučajeva kvržica ne predstavlja razlog za brigu i nestane sama od sebe za nekoliko dana

Kvržica ispod pazuha obično znači da imate povećani limfni čvor. Ako ste je primijetili, ne paničarite. Vaši limfni čvorovi su dijelovi limfnog sustava i bore se protiv bakterija i infekcija.
Limfni čvorovi u pazuhu mogu nateknuti ili se upaliti kada je riječ o borbi protiv kancerogene stanice tumora ili jednostavne klice. Ove vrste kvržice su obično mekane na dodir i nalaze se pod kožom. Infekcija ruku ili prsa može dovesti do povećanja limfnih čvorova.

Poseban tretman ovakve kvržice nije potreban. Ona nestane sama od sebe. Možete isprobati neke lijekove protiv bolova i tople obloge da ograničite nelagodu. Ako je uzrok naticanja bakterijska infekcija, možete uzeti antibiotike.

Imate li ispod pazuha kvržicu koja boli na dodir? Bolna kvržica kod žena i muškaraca u tinejdžerskim godinama može biti simptom upale znojnih žlijezda. Upala se može proširiti na područje prepona.

Bol se ublažava, a kvržica liječi pomoću antibiotika. Budući da je infekcija žlijezda znojnica češća kod muškaraca, propisuje se anti-androgen kako bi se smanjio utjecaj muških spolnih hormona (testosteron) na kožu.

Cijeli tekst pročitajte na Krenizdravo.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater