KRENIZDRAVO.HR

Možda vi ne možete u teretanu, ALI TERETANA ZATO MOŽE K VAMA!

| Autor: Krenizdravo.hr
(Hervis)

(Hervis)


Danas je, više nego ikad prije, važno brinuti se za svoje zdravlje. Nužno je znati opustiti se, preznojiti i izbaciti svakodnevni stres iz sebe - čak i kada teretane ne rade. Evo što nabaviti za vježbanje kod kuće.

Iako su teretane ponovo zatvorene, nema smisla odustati od redovitog vježbanja, već ga treba prilagoditi situaciji. A to znači da teretanu trebate “dovesti” kući! Neovisno o tome kakve su vaše ambicije, nećete pogriješiti nabavom osnovnih   komada fitness opreme. Dapače, uštedjet ćete na vremenu kojeg biste potrošili na put do teretane, živcima zbog gužvi u prometu te novcima koje ćete potrošiti na skupe članarine.

Traka za trčanje je mnogima omiljena sprava za vježbanje. Ponajprije jer je mogu koristiti svi, bez obzira na dob i fizičku spremu, a potom i zbog činjenice da su hodanje i trčanje odlični načini zagrijavanja.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, trčanje na traci pruža manje opterećenje za zglobove u odnosu na zemlju i asfalt, a tu je i veliki ekran osjetljiv na dodir preko kojeg korisnik može sam odrediti tempo kojim želi trčati i pratiti svoj napredak – koliko je prijeđena udaljenost, brzina kretanja, kut nagiba, broj otkucaja srca… Najnoviji modeli traka za trčanje štede i na prostoru jer su oplemenjene sistemom sklapanja i kotačima za lakše premještanje.

Veslački ergometar je, nažalost, jedna od onih sprava za vježbanje koju se u fitness centrima najmanje koristi – a ustvari pokreće čak 90% svih mišića u ljudskom tijelu, više negoli ijedan drugi dio fitness opreme!

Trening na ergometru je zahtjevan, a u to će se uvjeriti svaki rekreativac već nakon samo par minuta veslanja. Preporučuje se svima koji žele ojačati kondiciju, poboljšati kapacitet pluća i održati kardiovaskularno zdravlje. Tijek vježbe može se pratiti na ekranu koji prikazuje brojeve zaveslaja, brzinu, prijeđenu udaljenost ili otkucaj srca preko senzora na ručkama.

Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of