KRENIZDRAVO.HR

Kako poboljšati potenciju prirodnim putem?

| Autor: Krenizdravo.hr
(Unsplash)

(Unsplash)


Čak u 90 % slučajeva gubitak želje za seksom psihološkog je podrijetla. Također, treba izbjegavati pušenje i ograničiti konzumaciju alkohola.

Impotencija podrazumijeva nemogućnost muškarca da postigne ukrućivanje penisa (erekcija), ali i prerano ili prekasno izlučivanje sjemena (ejakulacija).

Iako je problem često psihičke prirode (stres, depresija, tjeskoba, gubitak seksualne želje, nesigurnost oko seksualne orijentacije, loša iskustva itd.), impotencija može biti uzrokovana i drugim faktorima koje može prepoznati jedino liječnik. Što se fizioloških uzroka tiče, najčešće su to dijabetes, visoki krvi tlak, niska razina testosterona, nuspojave lijekova (antidepresivi, beta-blokatori i imunosupresanti) itd.

Osim promjene prehrane, izbjegavanja raznih opijata i tjelovježbe, poznata su i razna prirodna sredstva za potenciju. Lijek za potenciju na biljnoj bazi (čajevi, tinkture itd.) bolji je izbor od raznih medicinskih pripravaka.

Usto je važno provoditi fizičke vježbe za jačanje energije. Naime, kod erektilne disfunkcije često se javlja i endotelijalna disfunkcija, tj. unutarnje se stanice krvnih žila ne ponašaju pravilno pa dolazi do loše cirkulacije i slabog dotoka krvi u spolnim organima. Pomažu jači srčani ritam i bolja prokrvljenost tkiva, tj. tjelovježba.

Koji su najpoznatiji čajevi za potenciju, koje tinkture mogu pomoći, koji se prirodni lijekovi nude u ljekarnama i koju hranu konzumirati pročitajte na Krenizdravo.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini