U LABINSKOJ KNJIŽNICI

Nutricionistkinja dr.sc. Vesna Bosanac održat će predavanje o prehrani mladih sportaša

| Autor: Branko BIOČIĆ
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Gradska knjižnica Labin ugostit će nutricionistkinju i autoricu knjige "Prehrana mladih sportaša" dr. sc. Vesnu Bosanac. Multimedijalno predavanje "Prehrana mladih sportaša" dr. sc. Vesna Bosanac održat će u srijedu, 15. ožujka u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin s početkom u 18 sati. Predavanje je namijenjeno sportašima u dobi od 13 do 18 godina, roditeljima, trenerima te svima zainteresiranima.

Na predavanju će biti riječ o skupinama namirnica i njihovoj koristi za sportaše, kvalitetnom doručku, ručku i večeri, kvalitetnoj užini u školi te što jesti odmah nakon treninga, odnosno natjecanja. Bit će govora o hidraciji, dodacima prehrani i dopingu te jednostavnim jelima koje mladi sportaši mogu sami pripremiti. Naglasak je na praktičnoj primjeni kvalitetne prehrane u svakodnevici sportaša te će se kroz predavanje skrenuti pozornost na manjkavosti u prehrambenim navikama sportaša i dati savjeti kako ih ispraviti.

Predavačica Vesna Bosanac diplomirala je i doktorirala nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te je prva nutricionistkinja u Hrvatskoj sa završenim stručnim poslijediplomskim studijem o prehrani u sportu pri Međunarodnom olimpijskom odboru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of