SAVJET NUTRICIONISTICE

Napitak od samo dva sastojka koji pomaže u rješavanju sala s trbuha

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Osim same vode koja će sigurno pomoći, čini se da postoje neki dodaci koji proces mršavljenja mogu ubrzati: limun i chia sjemenke, prenosi N1.

Voda je sigurno najbolja stvar koju možete unositi za cjelokupno zdravlje, ali ako želite metabolizam dodatno ubrzati, klinička nutricionistica Krutika Nanavati ističe kako trebate vodi dodati ova dva sastojka.

Dobrobiti napitka

Prema riječima nutricionistice, ova dva jaka sastojka će sami za sebe ubrzati gubitak kilograma, ali ako ih konzumirate svakodnevno tako da ih dodate čaši vode, metabolizam će brže raditi.

“Radi se o napitku bez kalorija koji će pružiti hidrataciju i koji će vas zasititi, što je važno ako ste na dijeti. Dodatno, chia sjemenke će isto tako ubrzati metabolizam i pomoći zdravoj probavi”, navodi nutricionistica. Savršen spoj! Ali dobrobitima nije kraj. Chia sjemenke su pune vlakana koja isto pomažu mršavljenju i koje će vas zasititi, a vi tada nećete imati potrebu jesti nezdrave namirnice. Vlakna su sigurno važan dodatak vašoj dijeti.

Kako ga pripremiti?

Sad kada znate sve dobrobiti ovog napitka, naučite i kako pripremiti. Naravno da je vrlo jednostavno jer se ne radi o kompletnom obroku. Za početak vam treba čaša mlake vode u koju ćete dodati malo limuna, a ako želite možete dodati i malo meda radi boljeg okusa. Chia sjemenke možete dodati u obliku praha ako nemate prave koje je potrebno prvo namočiti. To je sve, na vama je samo da koristite ovaj napitak svakog dana kako biste primijetili rezultate, piše Ordinacija.hr.

Zapamtite kako jedan napitak ne čini cijelu prehranu pa pazite što unosite u organizam svakog dana i pri svakom obroku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of