ZAGREB

Priručnik o ekološkom uzgoju za učenike, ali i sve ostale

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Priručnik "Ekološki uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja", dio istoimenog projekta koji se provodi u školskim eko vrtovima u 17 osnovnih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija, dostupan je na mrežnoj stranici te županije.

Time se želi potaknuti učenike da u školskim eko vrtovima stječu praktična znanja, razviju nove vještine, kao i svijest o važnosti ekološke proizvodnje te održivoga gospodarskog razvoja.

Priručnik je prvenstveno namijenjen učenicima, ali i svim zainteresiranima za vrtlarenje i ekološki uzgoj, a donosi niz zanimljivih i korisnih savjeta. 

Njegov prvi dio posvećen je teoriji pa su tako objašnjeni osnovni pojmovi vezani uz ekološka načela poljoprivrede, utjecaj klimatskih i tehnoloških čimbenika na kvalitetu bilja, kao i osnovni postupci dorade i prerade aromatičnog i ljekovitog bilja. Drugi dio praktičnog je karaktera - kroz model ekološkog vrta prikazuju se praktični primjeri, način organizacije vrta, postupanje s biljkama i sl.

Priručnik je dio istoimenog projekta koji se provodi u školskim eko vrtovima u 17 osnovnih škola, svaka škola uključena u njega dobiva od Zagrebačke županije 5.000 kuna namijenjenih za nabavu alata i opreme ili izradu idejnog projekta krajobraznog uređenja. Ogledni primjer vrta zasađen je u OŠ Rugvica. 

Priručnik je rezultat rada na projektu „Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja“ koji je proveden prošle i pretprošle godine, izradile su ga profesorice zagrebačkog Agronomskog fakulteta, a naručila Zagrebačka županija. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini