sakriveni pod daskama

Ispod kuhinjskog poda pronašli vrijedne zlatnike 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski par pronašao je više od 260 drevnih zlatnika skrivenih ispod kuhinjskog poda i prodao ih na dražbi za 754 tisuće funti, prenijeli su u nedjelju britanski mediji.

Zbirka je bila skrivena u loncu ispod podnih dasaka iz 18. stoljeća kuće neimenovanog para u Ellerbyju u istočnom Yorkshireu. Zbirka koja datira iz razdoblja od 1610. do 1727. godine pronađena je prije tri godine, prenio je list The Independent.

Zlatnici su izvorno pripadali obitelji Fernley-Maisters iz grada Hulla. Obitelj je bila poznata po uvozu i izvozu drva, željezne rude i ugljena, a neki su članovi kasnije služili kao članovi parlamenta početkom 1700-tih.

Joseph Fernley i Sarah Maister vjenčali su se 1694. i živjeli su u selu East Yorkshire. Novac je par prikupio tijekom braka. Joseph je umro 1725. godine u dobi od 76 godina, dok je Sarah umrla u dobi od 80 godina 1745. godine, a "obiteljska loza ubrzo je izumrla".

Spink & Son, aukcionari koji su prodali zlatnike, nazvali su konačnu prodajnu cijenu "apsolutno izvanrednom", pošto je zbirka prvotno bila procijenjena na 200.000 do 250.000 funti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater