SYDNEY

Novi sydneyski turistički brodići 'previsoki' da bi prošli ispod mostova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Deset novih sydneyskih turističkih brodića izgrađenih u Indoneziji, previsoko je da bi, zajedno s putnicima koji sjede na gornjoj palubi uspjeli proći ispod riječnih mostova, izvijestile su vlasti u ponedjeljak.  

Vlada Novoga Južnog Walesa u ponedjeljak je Sydney Morning Heraldu potvrdila informaciju po kojoj su novi turistički brodovi toliko visoki da bi životi putnika koji sjede na gornjoj palubi mogli biti ugroženi dok prolaze ispod dvaju mostova tijekom plovidbe rijekom Parramattom.

Puštanje trajekata u prometovanje iz sydneyske luke po rijeci Parramatti bilo je predviđeno za kraj godine.

"Premda putnici mogu uživati ??u pogledu s gornje palube za vrijeme plovidbe, prilikom prolaska ispod dvaju mostova morat će se prebaciti na donju palubu" , rekla je glasnogovornica tvrtke Transport for NSW.

Graeme Taylor, glasnogovornik lobby grupe za javni gradski prijevoz "Action for Public Transport" pojasnio je da je vlada kupila trajekte koji ne odgovaraju uvjetima plovidbe rijekom. 

"Putnici koji sjede na gornjoj palubi bi tijekom prolaska ispod mostova bili odsječeni od struka na gore, a za plimnih dana radilo bi se o centimetrima", rekao je za Herald.

Kapacitet novih plovila je ukupno 200 sjedećih mjesta, uključujući 122 sjedala koja se nalaze na donjoj zatvorenoj palubi, 18 vanjskih sjedala na donjoj palubi i 10 sjedala na gornjoj palubi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum