JOŠ JEDNA NOVOST

Pulski parking "carinski gat" postao pješačka zona, koja je pusta kao Sahara. A KADA NETKO I DOĐE, TAJ ČESTO ZAPNE I PADNE

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Parking carinski gat (Paulo GREGOROVIĆ)

Parking carinski gat (Paulo GREGOROVIĆ)


Sredinom srpnja su na parkingu carinski gat, na pulskoj rivi, postavljeni stupići.

Do početka kolovoza je čitavo parkiralište okruženo preprekama pa automobili tu više ne mogu ulaziti, a 5. kolovoza je

parkiralište definitivno postalo pješačka zona.

Je li sada bolje nego ranije, upitali smo djelatnike turističkih brodova koji ovdje ukrcavaju i iskrcavaju turiste prije i nakon izleta.

Oni kažu da ovo nije nikakva pješačka zona jer tko će šetati na 30 i više stupnjeva po ovim ugrijanim kamenim pločama.

- Prije je prostor imao smisla jer je korišten za parkiranje automobila, a sada je neiskorišten po čitav dan. Šetači se mogu vidjeti prije ukrcaja na brodice ili nakon povratka s izleta, a ostatak dana je pusto, kaže nam sugovornik, koji naglašava da svakih 10-ak minuta neki turist zapne za kamene ploče i padne.

To nam potvrđuje i Kristina Orešnik, koja radi na jednom turističkom brodu. Dodaje da bi dobro rješenje bilo da grad postavi velike vaze sa stablima koja će donijeti malo hlada na ovo područje.

Tek tada bi imalo smisla 40-ak betonskih klupica koje okružuju ovaj parking, a koje sada nitko ne koristi da bi se pržio na plus 30 stupnjeva. Naši sugovornici ističu još jednu stvar - u Puli nema slobodnih parkinga već u jutarnjim satima, pa im turisti otkazuju dolazak na turističke ture jer nemaju gdje ostaviti auto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum