ZAGREB

Norveški pop-folk duo Kings of Convenience za kraj ljeta na tvrđavi sv. Mihovila

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Norveški pop-folk duo Kings of Convenience za tjedan dana u petak, 16. rujna penje se na Tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku kako bi održao koncert za kraj ljeta na jednoj od najljepših pozornica na otvorenom na Jadranu, najavio je organizator Charm Music.  

Kings of Convenience stižu u Šibenik u sklopu turneje albuma “Peace or Love”, koji je izišao je prošle godine točno na 20. godišnjicu prvog albuma, “Quiet is the New Loud”, i 12 godina nakon njihova poslednjeg albuma, “Declaration of Dependence”.

Snimljen u pet različitih gradova u razdoblju od pet godina, album donosi 11 pjesama o životu i ljubavi - s privlačnom ljepotom, čistoćom i emocionalnom jasnoćom koja se može očekivati od Eirika Glambeka Bøea i Erlenda Øyea, točnije Kings of Convenience.

Ovaj norveški indie folk-pop duo, koji često uspoređuju sa Simonom i Garfunkelom, izvodi glazbu koja odiše optimizmom, romantikom i opuštanom atmosferom.

Eirik i Erlend prijatelji su od djetinjstva, a prvi put su zajedno nastupili u rock bendu Skog prije nego što su osnovali duo 1999.

Njihov prvijenac iz 2001. “Quiet Is The New Loud” učinio ih je nenamjernim začetnicima novog vala intimne, akustične glazbe. Nakon toga izdali su “Riot on an Empty Street” 2004., te “Declaration of Dependence” 2009. godine, a za sve dosadašnje albume primili su odlične kritike.

Njihova ugodna glazba i opuštena pojava na pozornici te savršeno okruženje šibenske Tvrđave sv. Mihovila idealan je spoj za kraj ljeta, navodi organizator.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater