izdržao pet dana

Neki tip poželio je srušiti svjetski rekord u dužini sjedenja na zahodu: Zašto? A zašto ne?!

| Autor: Hina
ilustracija

ilustracija


Belgijac je sjedio na zahodu gotovo pet dana ovog tjedna u pokušaju postavljanja svjetskog rekorda.

Jimmy De Frenne, 48-godišnjak koji polaže za vozača autobusa, odlučio je sjediti 165 sati na zahodu postavljenom u središtu bara, ali je odustao u petak ujutro nakon 116 sati.

»Ruganje na vlastiti račun je najbolji humor koji postoji. Zašto ovo činim? Zašto ne? Ne postoji ništa što volim više od toga da mi se ljudi smiju jer onda ja isto mogu činiti njima«, rekao je za Reuters De Frenne.

Bar Filip’s Place u Ostendu bio je otvoren tijekom njegova »podviga« pa su njegova obitelj i prijatelji mogli doći bodriti ga.

De Frenne je u svakih sat vremena imao pravo na pet minuta pauze koje je gomilao nekoliko sati kako bi nešto odspavao. Ironično, trebao je pauze za odlazak na zahod jer onaj u središtu bara nije bio ugrađen.

Sjedenje nije bilo toliko jednostavno kao što se činilo. »Bio sam jako umoran i noge su me boljele, ali vjerovao sam u svoj uspjeh i pokušao postaviti službeni svjetski rekord«, rekao je De Frenne.

 

Ne postoji službeni svjetski rekord za sjedenje na zahodu, ali De Frenne kaže da je otkrio da je netko drugi ranije već proveo 100 sati na zahodu.

De Frenne je rekao da je Guinness bio obaviješten o pokušaju postavljanja svjetskog rekorda te da su ga lokalni dužnosnici i svjedoci provjeravali kako bi ga mogli potvrditi.

Iz Guinnessa nitko nije bio dostupan za komentar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of