NAJNOVIJEPOMOGLO MINISTARSTVO TURIZMA

Fažana dobila prvi moderan javni sanitarni čvor vrijedan oko POLA MILIJUNA KUNA

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Novoizgrađeni zahod djeluje kao računalna simulacija (Neven LAZAREVIĆ)

Dosadašnje "bijelo" parkiralište na obali, kod bivše Badelove tvornice, od sada je asfaltirano i primjereno obilježeno, a može primiti do 250 automobila i 15-ak autobusa * Konačno je izgrađen moderan i oku ugodan javni toalet, koji će zamijeniti dosadašnje kemijske WC-e koji su godinama stajali na ovom mjestu

 

Fažana je početkom lipnja dovršila nekoliko projekata kojima ovo lijepo malo primorsko mjesto u puno ljepšem ruhu dočekuje svoje ovogodišnje goste. Dosadašnje "bijelo" parkiralište na obali, kod bivše Badelove tvornice, od sada je asfaltirano i primjereno obilježeno, a može primiti do 250 automobila i 15-ak autobusa. Investicija je Općinu Fažana koštala oko 200 tisuća kuna.

Sada Fažana ima oko 1.500 uređenih parkirnih mjesta, no i dalje traži nove lokacije i mogućnosti za proširenje zbog enormnog broja gostiju koji se od proljeća do zime svakodnevno sliju u ovo pitoreskno ribarsko mjesto. Ono što je još važnije, uz samo parkiralište, kraj kojega se proteže šetnica i plaža Fažana sjever, konačno je izgrađen moderan i oku ugodan javni toalet, koji će zamijeniti dosadašnje kemijske wc-e koji su godinama stajali na ovom mjestu.

Načelnik Općine Fažana Radomir Korać nije krio zadovoljstvo što su uspjeli ostvariti ove značajne investicije.

- Sada imamo uz plažu jednu puno bolju uslugu za sve posjetitelje Fažane, koji neće morati lutati naokolo u potrazi za toaletom već će se moći poslužiti ovim sanitarnim čvorovima. Investicija je to od oko pola milijuna kuna koju smo realizirali zahvaljujući sredstvima Ministarstva turizma odakle je stiglo 75 posto potrebnih novčanih sredstava, a ostatak novaca je osigurala Općina u svom proračunu. Sanitarni čvor je pod naplatom putem automata i može se koristiti za pet kuna, a iste takve sanitarne čvorove dogodine planiramo postaviti i na drugom kraju fažanske šetnice, kod dječjeg igrališta, te u Valbandonu, rekao je Korać.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam