ALTERNATIVNA RJEŠENJA

Neki savjetuju liječenje hemoroida stavljanjem smrznutog krumpira u anus. LIJEČNICI SU ZGROŽENI

| Autor: Portal Glas Istre
Ilustracija (Pixabay.com)

Nema medicinskih dokaza da ih stavljanje smrznutog krumpira u anus može pomoći izliječiti, pa želim upozoriti bilo koga tko to misli učiniti - rekla je Dr. Diana Gall

Velik je broj onih koji koriste alternativna rješenja kada je u pitanju liječenje hemoroida. Jedan od takvih rješenja je i stavljanje smrznutog krumpira u anus na 30 sekundi, a liječnici upozoravaju da takvo rješenje nije nikako dobro, piše Novi list.

Naime, neki tvrde da za liječenje hemoroida trebate izrezati sirovi krumpir u obliku pomfrita, potom krumpir zamrznuti i umetnuti u anus gdje bi krumpir trebao biti oko 30 sekundi. Postupak bi se trebao ponavljati tri do pet dana zaredom, s 30 sekundi produljenja svaki put. 

Iako neki korisnici interneta smatraju da je taj postupak dobar za njihovo zdravlje, stručnjaci upozoravaju kako se nikako ne bi smjeli time služiti.

- Hemoroidi mogu biti jako iritantni, a oboljelima je ponekad previše neugodno da potraže stručnu pomoć, te se zato okreću alternativi. Nema medicinskih dokaza da ih stavljanje smrznutog krumpira u anus može pomoći izliječiti, pa želim upozoriti bilo koga tko to misli učiniti - rekla je za Metro Dr. Diana Gall dodajući kako je jedinilijek tekućina i dijeta. 

- Treba piti puno tekućine i održavati dijetu bogatu vlaknima, a pomažu i redovite tople kupke za ublažavanje svrbeža i bolova.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of