LIMA

Na Zidu nade Peruanci ispisuju svoje želje za život poslije covida

| Autor: Hina
(EPA)

(EPA)


"Da više ne nosim masku", "Da mogu poljubiti svoje roditelje", "Da idem na plažu, u diskač, na besplatne koncerte", neke su od poruka kojima stanovnici Lime daju oduška mukama pandemije veseleći se životu koji će nastupiti kada pandemija prođe "i sve to bude prošlost"

Zid nade sadrži oko 5.000 poruka ispisanih kredom na dvjema golemim pločama i postao je atrakcija u okrugu Miraflores peruanske prijestolnice s nekih 10 milijuna stanovnika. 

S dolaskom proljeća i zavšretkom "zaključavanja", "Limeñosi" ponovno švrljaju dvama parkovima u kojima su postavljene ploče i mnogima je čitanje poruka sa željama "poslije covida" postala zabava.

"Želim ponovno vidjeti svoju obitelj u Italiji", piše netko ružičastom kredom.

"Želim slobodno hodati bez maske", govori poruka ispisana ljubičastom bojom.

"Želim vas ponovno poljubiti", otkriva neki  autor bijelom kredom. 

Želja za putovanjem, želja za ponovnim viđenjem drage osobe, izražavanje spolne želje, sve to našlo je mjesta na pločama kojih je svaki komadićak ispitan, šarenim bojama i slovima svih veličina. 

Neke od njih su konkretne poput "Želimo u Torino vidjeti Juventus", "Želim putovati svijetom", a druge meditativne "Želim nadoknaditi izgubljeno vrijeme", "Želim se prestati bojati dodira".

"Strah je zarazan, ali i nada", objašnjava Alejandro Delgado, voditelj nevladine udruge Suyay Collective koja je pokrenula inicijativu. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater