ZAGREB

Muzej vlakića unatoč koronavirusu održava "Božićnu bajku"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Muzej vlakića "Backo mini express" izvijestio je u petak kako će unatoč epidemiji koronavirusa ove godine održati "Božićnu bajku" s obiljem sadržaja za ljubitelje vlakova, koja će početi u subotu, 28. studenog.

Muzej vlakića, koji pod svojim krovom ujedno ima i petu najveću maketu željeznice u Europi, radit će uz pridržavanje svih epidemioloških mjera svaki dan od 12 do 21 sat, osim za Božić i Novu godinu.

"Muzejom će voziti više nego ikada kompozicija vlakova, njih čak 150 na više od 1500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora", navode iz muzeja.

Dodaju kako su od sadržaja pripremili i "srce Zagreba", odnosno centar glavnog grada u umanjenom prikazu za vrijeme Adventa.

"Naše klizalište će raditi na Tomislavcu, tako da se možete doći prisjetiti kako je to bilo, s obzirom da ono pravo neće raditi za ovogodišnjeg Adventa. Bit će i snijega i snježnog ugođaja, a održat ćemo i FIS utrku koju vozi i naša Janica Kostelić", stoji u priopćenju.

Osim vlakova, na maketi će biti i mini automobila, autobusa, kamiona te pješaka koje će pokretati indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi.

Također će se moći upravljati vlakovima na dvije posebno postavljene sadržajne cjeline.

Muzej obavještava posjetitelje da sukladno aktualnoj situaciji vezanoj uz koronavirus najave svoj posjet unaprijed na backo@backo.hr ili na broj 091/2762-990.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater