ISLAMABAD

Muškarac na motociklu za 12 dana stigao iz Njemačke u Afganistan

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Muškarac s dvojnim državljanstvom stigao je u Afganistan nakon dvanaestodnevnog putovanja motociklom iz Njemačke, rekli su u nedjelju lokalni afganistanski dužnosnici za dpa.

Afganistanac, za kojega se vjeruje da ima i njemačku putovnicu, stigao je u subotu u središnju afganistansku pokrajinu Ghazni, potvrdila su dvojica talibanskih dužnosnika i trojica lokalnih starješina.

Motorist se predstavio kao "Zazai". Rekao je da je porijeklom iz afganistanske pokrajine Paktije, dodavši da je u afganistansku pokrajinu Herat ušao pošto je prošao kroz nekoliko zemalja, uključujući Tursku i Iran.

Pojasnio je da je u Afganistan stigao kako bi prisustvovao jednom vjenčanju.

Lokalni dužnosnik je kazao da muškarac ima sve potrebne dozvole za ulazak u Iran i ostale zemlje, ali je u Afganistan ušao ne obavijestivši prethodno afganistanske dužnosnike.

“Pitao sam ga što ovime želi postići, a on mi je odgovorio kako 'želi svijetu pokazati da je Afganistan siguran i da su odande ljudi prije bježali, no da sada mogu putovati biciklom ili motorom'", rekao je lokalni talibanski dužnosnik. 

Na fotografijama koje je objavio dpa, a podijelili su ga i lokalni mediji, vidi se muškarac pokraj motocikla s nekoliko lokalnih talibanskih dužnosnika i lokalnih Afganistanaca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater