ZAGREB

Još dva tjedna do koncerta glazbene dive Diane Krall u Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kanadska glazbena diva, pijanistica i jazz pjevačica Diana Krall nastupit će u Zagrebu 12. srpnja u sklopu svjetske turneje, čak 13 godina nakon svog posljednjeg koncerta u Zagrebu, zbog čega organizatori očekuju pravu glazbenu poslasticu u dvorani Lisinski. 

Diana Krall jedna je od najvažnijih suvremenih jazz glazbenica, a muziku je zavoljela od malena. Odrastala je svirajući piano, pjevajući u crkvenom zboru, a obožavala je pjevati uz glazbu s ploča koju je slušao njezin otac. S 15 godina počela je profesionalno svirati piano.

Prvi album Stepping Out izdala je 1993. i od tada niže uspjehe. S više od 15 milijuna prodanih albuma diljem svijeta, zlatnim i platinastim izdanjima, s osvojenim Grammyjima i Juno nagradama, Diana Krall je i najprodavanija jazz izvođačica u posljednjih trideset godina, s čak osam albuma na Billboard Jazz Albums listi. 

Iako je Diana Krall u Hrvatskoj nastupila već nekoliko puta, svoj posljednji zagrebački koncert održala je 2009. godine. Zato je ovo idealna prilika pogledati ovu zvijezdu uživo u dvorani kakva joj i priliči, a to je dvorana Vatroslav Lisinski, stoji u priopćenju organizatora.

“Veseli me ponovo doći u Zagreb. Nadam se da ću ovaj put imati i malo više vremena da ga bolje upoznam jer je Hrvatska zaista prelijepa zemlja. Veseli nas nastup u jednoj takvoj kultnoj koncertnoj dvorani kao što je Lisinski i nadamo se da će i publika uživati u onome što ćemo im pružiti”, izjavila je Diana uoči zagrebačkog koncerta.

Kao jedna od najznačajnijih predstavnica žanra Diana je nastupala s brojnim eminentnim glazbenim imenima kao što su Paul McCartney, Tony Bennett, Ray Charles.

Spoj između Diane Krall i njezinog benda svrstava se među najbolje live izvedbe ovoga žanra koje krase fantastična energija, virtuoznost i emocije.

Njezin posljednji album This Dream of You objavljen je 2020., a nazvan je po njezinoj izvedbi pjesme Boba Dylana s njegovog albuma Together Through Life iz 2009. godine. Desetak pjesama s albuma odabrano je iz više od 30 neiskorištenih snimaka koje je Krall napravila sa svojim dugogodišnjim producentom Tommyjem LiPumom prije njegove smrti 2017. godine.

Dianu Krall u Zagreb dovodi regionalni nezavisni promotor Avalon u suradnji s agencijom 3PM.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini