TEHERAN

Iranska policija planira zabraniti šetnje s psom zbog učestalih prijava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policija u Iranu još jednom pokušava stati na kraj šetnjama s čovjekovim najboljim prijateljem, nakon višekratnih situacija u kojima su psi izazvali strah i paniku.  

"Dobili smo više pritužbi po ovom pitanju i planiramo poduzeti odgovarajuću akciju", rekao je policijski glasnogovornik.

Do takve najave dolazi nakon što su psi više puta, posebno u parkovima, izazvali paniku kod ljudi. Video snimke na društvenim mrežama pokazuju kako psi napadaju ljude, uključujući djecu, što je izazvalo nervozu među stanovništvom. 

U Iranu se na posjedovanje kućnih ljubimaca ne gleda blagonaklono, posebno na to ne gledaju s odobravanjem svećenici, iako ne postoji zakon koji bi branio posjedovanje ili šetnju s kućnim ljubimcima. Zbog nerazvijene kulture posjedovanja kućnih ljubimaca mnogi Iranci s oprezom gledaju na životinje, posebice na pse.

Prije dvije godine policija je pokušala zabraniti šetnje s psima i kazniti vlasnike, no pokušaj nije urodio plodom.

Držanje kućnih ljubimaca zapravo je u zemlji postalo sve popularnije i raširenije, a naročito je poraslo u vrijeme pandemije koronavirusa.

Unatoč raširenoj averziji koja protiv toga istodobno vlada u javnosti, mladi Iranci sve češće uzimaju pse za kućne ljubimce, što je postao trend koji je posljednjih godina pokrenuo otvaranje trgovina s potrepštinama za kućne ljubimce te veterinarskih ambulanti i klinika. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater