DŽAKARTA

TKO DRUGOM JAMU KOPA... Radio na strogom zakonu protiv preljuba pa zaradio bičevanje u javnosti jer je uhvaćen - u preljubu s udanom ženom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Indonežanin koji je radio u organizaciji koja je pomogla pisanju strogog zakona protiv preljuba zaradio je bičevanje u javnosti nakon što je uhvaćen u - preljubu s udanom ženom, prenosi BBC.

Nad Mukhlisom bin Muhamedom iz teološkog vijeća u Acehu u četvrtak je izvršena kazna 28 udaraca bičem a žena s kojom je bio u vezi zaradila je 23 udaraca bičem.

Mukhlis je iz vrlo konzervativne regije Aceh, jedinog dijela Indonezije u kojemu se prakticira šerijatsko pravo.

U toj pokrajini bičevanjem se kažnjavaju istospolni odnosi i kockanje, a po šerijatskom zakonu i proizvodnja, prodaja i konzumiranje alkohola u toj pokrajini zabranjeni su.

"To je Božji zakon. Bičevat se mora svatko za koga se dokaže da je kriv čak i kad se radi o pripadniku vijeća ulema", rekao je zamjenik gradonačelnika okruga Aceh Besar Husaini Wahab. U tom okrugu živi Mukhlis.

Husaini je najavio i da će Mukhlis biti izbačen iz vijeća ulema.

Mukhlis (46), koji je i vjerski vođa, prvi je takav koji je bičevan u javnosti od stupanja na snagu šerijatskog prava 2005.

Vijeće ulema savjetuje lokalne vlasti u pisanju i provedbi šerijatskih zakona.

Bičevi se tradicionalno proizvode od ratana a krvnici imaju sve dijelove tijela osim očiju pokrivene kako ih se ne bi moglo identificirati.

Bičevanje se izvodi u javnosti no djeci je zabranjeno promatranje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of