ZAGREB

Harrison Ford ozlijedio rame na snimanju'"Indiana Jonesa 5"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Planetarno popularni Harrison Ford, koji će uskoro napuniti 79 godina, ozlijedio je rame snimajući akcijsku scenu u novom filmu o pustolovinama Indiane Jonesa i mora privremeno prekinuti snimanje, objavila je produkcijska kuća Disney.

"Ponavljajući scenu borbe, Harrison Ford je ozlijedio rame. Bude li potrebno raspored snimanja će se izmijeniti u tjednima koji dolaze", rekao je glasnogovornik Disneyja u priopćenju.

Nisu objavljene nikakve pojedinosti o okolnostima nesreće ni o težini glumčeve ozljede.

Snimanje petog, posljednjeg nastavka pustolovina Indiane Jonesa, neustrašivog arheologa kojeg glumi Harrison Ford, počelo je prošlog mjeseca u Velikoj Britaniji u režiji Jamesa Mangolda ("Izazivač: Le Mans 66"). Film će izaći u ljeto 2022.

Harrison Ford se ozlijedio i 2014. u Londonu na snimanju "Ratova zvijezda - Sila se budi". Tada je slomio nogu kada su ga prignječila hidraulična vrata svemirskog broda Faucon Milleniuma njegova lika Hana Sola.

Prvi film o Indiani Jonesu "Otimači izgubljenog kovčega" snimljen je 1981. u režiji Stevena Spielberga.

Nakon njegova golemog uspjeha uslijedila su ubrzo još dva nastavka, jednako popularna, "Indiana Jones i ukleti hram" 1984. i "Indiana Jones i posljednji križarski pohod" 1989. s pokojnim Seanom Conneryjem u ulozi arheologova oca.

Četvrti film "Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje", koji je postigao financijski uspjeh no koji su kritika i dio obožavatelja hladno dočekali, izašao je 2008. dvadeset godina poslije, opet s Harrisonom Fordom u naslovnoj ulozi.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of