ZAGREB

Glumac Zlatko Burić – Kićo nominiran za nagradu Europske filmske akademije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Član međunarodnog žirija i gost ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala Zlatko Burić - Kićo nominiran je u kategoriji najboljeg europskog glumca za nagradu Europske filmske akademije, a čak četiri od ukupno pet filmova nominiranih za najbolji europski film prikazani su na ZFF-u.

Satira "Trokut tuge" švedskog redatelja Rubena Östlunda kojom je zatvoren jubilarni, 20. Zagreb Film Festival, nominirana je u kategorijama najboljeg europskog filma, režije, scenarija - Ruben Östlund i glumca - Zlatko Burić – Kićo, hrvatski glumac koji godinama živi i radi u Danskoj.

Isti broj nominacija ima belgijsko-francusko-nizozemska drama "Blizu" Lukasa Dhonta, koja za europske Oscare konkurira u kategorijama najboljeg filma, scenarija (Lukas Dhont i Angelo Tijssens), redatelja i glumca (Eden Dambrine).

"Korzet" Marie Kreutzer nominiran je u kategorijama najboljeg filma, režije, glumice (Vicky Krieps), a katalonska drama Alcarràs u režiji Carle Simón u kategorijama najboljeg filma i scenarija (Carla Simón i Arnau Vilaró).

Paul Mescal (Poslije sunca) nominiran je u kategoriji najboljeg europskog glumca.

Ceremonija dodjele nagrada Europske filmske akademije održat će se 10. prosinca u Rejkjaviku.

Nakon završetka ovogodišnjeg ZFF-a "Alcarràs" se prikazuje u Kino mreži, "Trokut tuge" u kinima će biti od 17. studenog, a "Korzet" i "Blizu" uskoro dolaze u kina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum