TUŽBA

Djevojčici u krilo pao prevruć McNugget, obitelj dobila golemu odštetu od McDonald’sa

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Reuters)

Ilustracija (Reuters)


U tužbi protiv lokalnog McDonald’sa, porota je dodijelila obitelji iz južne Floride 800.000 dolara odštete za teške opekline koje je tada 4-godišnja djevojčica navodno zadobila od prevrućeg McNuggeta koji joj je pao u krilo.

Presudom donesenom u svibnju odlučeno je da su McDonald’s i vlasnik franšize odgovorni za djetetove opekline. Porotnici su smatrali da su krivi jer nisu uključili oznake upozorenja na ambalaži.

Ovaj tjedan porota je odlučila da dijete treba dobiti 800.000 dolara za patnju koju je proživjelo.

Obitelj je tražila odštetu od 15 milijuna dolara.

“Kad god se radi o ozlijeđenom djetetu, želite više u njegovo ime”, rekao je odvjetnik John Fischer koji zastupa Oliviju i njezine roditelje.

“No, u konačnici mi smo odvjetnici na suđenju, poštujemo presudu porote. Saslušali su dokaze, došli su do onoga što su smatrali poštenim i pravednim rezultatom za ovo dijete, i mi to poštujemo.”

Godine 2019. Olivia Caraballo, koja je tada imala 4 godine, bila je opečena McNuggetom, prutićem pohane piletine iz Happy Meala. Incident se dogodio u Tamaracu, gradiću sjeverno od Miamija. U tužbi je pisalo da je Olivijino bedro ostalo “unakaženo i s ožiljcima”.

Njezini roditelji, Philana Holmes i Humberto Caraballo Estevez, tvrdili su da je Olivia pretrpjela opekline drugog stupnja od “nerazumno i opasno” vrućeg nuggetsa.

Tužili su McDonald’s Corporation i vlasnika franšize, Upchurch Foods, Inc. I McDonald’s i Upchurch zanijekali su bilo kakvu krivnju u tom slučaju.

U svibnju je McDonald’s objavio izjavu u kojoj kaže da je incident bio “nesretan slučaj” i da se ne slaže s presudom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of