PARIZ

Zbog bolesti Céline Dion otkazuje koncerte predviđene do travnja 2024.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kanadska pjevačica Céline Dion otkazala je iz zdravstvenih razloga četrnaestak koncerata koje je trebala održati u Europi do travnja 2024., objavili su petak organizatori turneje. 

Pjevačica se nastavlja liječiti od rijetke neurološke bolesti i u prosincu je već objavila da otkazuje ili odgađa koncerte predviđene u Europi od veljače do srpnja 2023. 

"Mnogo se trudim da povratim snage, no turneje mogu biti vrlo teške (...) bolje je da sve otkažemo sada, sve dok ne budem doista spremna ponovno biti na sceni", izjavila je 55-godišnja pjevačica u priopćenju za javnost. 

Zadnji koncert Dion je održala u ožujku 2020., u Newarku u Sjedinjenim Državama. Nakon pedesetak koncerata u Sjevernoj Americi, njezina svjetska turneja, nazvana Courage World Tour, bila je prekinuta zbog pandemije covid-19.

Međutim, ta turneja nije nikada ponovno otpočela jer je pjevačica objavila da boluje od mišićnih grčeva. 

Njezin sljedeći koncert bio je predviđen za 1. rujna u areni pariške četvrti La Defense.

Céline Dion boluje od bolesti tzv. "stiff person", sindroma ukočene osobe, a riječ je o rijetkoj i vjerojatno autoimunoj bolesti, još nedovoljno poznatih uzroka, koja pogađa otprilike milijun ljudi u svijetu.

Taj rijedak neurološki sindrom karakterizira progresivni mišićni rigiditet (ukočenost) i bolni mišićni spazmi, zbog čega se osoba sve teže kreće.

Céline Dion jedna je od najpopularnijh pjevačica na svijetu, a proslavila se, među ostalim, pjesmom "My Heart Will Go On", originalnom temom napisanom za film Titanic 1997. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater