ZAGREB

Uz Kataklysm i  Soilwork u zagrebačkom Boogaloou nastupaju Horizon Ignited

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Dan planeta Zemlje, 22. travnja, u zagrebački Boogaloo dolaze teškaši metal glazbe, Kataklysm i  Soilwork, a na mjesto Wilderuna, koji je otkazao zbog zdravstvenih razloga, uskočit će finski melodic death metalci Horizon Ignited, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Velika metal gozba održat će se u subotu, 22. travnja, u zagrebačkom Boogaloou, a iz organizacije poručuju da se ulaznice jako dobro prodaju.

Kataklysm su više puta nastupali u Hrvatskoj, domaći fanovi ih vole, a općenito su kao bend poznati po bliskom odnosu sa svojom publikom. Osnovani su 1992. u kanadskom Montrealu te su kroz 30 godina izrasli među najznačajnije predstavnike death metala u svijetu.

Dosad su izdali 14 albuma, od kojih su najznačajniji "Shadows & Dust", "Waiting for the End to Come" i "Of Ghosts & Gods", a najsvježiji "Unconquered" će predstaviti zagrebačkoj publici u Boogaloou.

Soilwork je jedan od najpopularnijih melodic death metal bendova u svijetu, a dolaze iz Švedske, države koju se može smatrati sinonimom za taj žanr. Osnovani su 1995. u Helsingborgu pod tadašnjim imenom Inferior Breed, a današnje ime uzeli su godinu kasnije. 

U bogatoj karijeri izdali su 12 albuma, od kojih su neki postali klasicima žanra ("Stabbing the Drama", "Sworn to a Great Divide", "The Panic Broadcast") a posljednji od njih, "Övergivenheten", izdali su u kolovozu 2022. te će ga promovirati u Zagrebu.

Horizon Ignited je šesteročlani finski melodic death metal bend nastao 2017. godine u gradu Kouvola. U svojim pjesmama bave se klasičnim metal temama poput smrti, depresije, apokalipse i mitologije.

Pod kapom su Nuclear Blasta, što je jamac kvalitete i potencijala ovog sastava. Dosad su izdali dva albuma: After the Storm (2019.) i aktualni Towards the Dying Lands (2022.).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of