ZAGREB

Stereo MC's nastupaju 16. rujna u Tvornici kulture

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski elektro hip hop veterani Stereo MC's nastupit će u subotu, 16. rujna, u zagrebačkoj Tvornici kulture, objavio je organizator koncerta.

Sastav koji se uvijek rado vraća u Hrvatsku, u rujnu će u Tvornicu kulture donijeti svoje najveće hitove. Publika će moći plesati uz elektroničke beatove pjesama ''Connected'', ''Step It Up'', ''Elevate My Mind'', ''Sofisticated'', ''Deep Down And Dirty'' i dr.

Stereo MC's britanski je sastav nastao sredinom osamdesetih godina, a svoj je zvuk izgradio na temeljima elektroničkog hip hopa i dancea.

Okosnicu benda čine vokal Rob Birch te DJ i producent Nick Hallam koji su svoju karijeru započeli osnivanjem nezavisne diskografske kuće G Street Records u sklopu koje su radili s brojnim britanskim i američkim hip hop izvođačima, među kojima su najistaknutiji Jungle Brothers.

Ubrzo su potpisali za veliku diskografsku kuću Island /4th & Broadway i 1989. godine objavili su svoj debitantski LP "33 45 78".

Sljedeće su godine objavili ''Supernatural'', a vrhunac su popularnosti dostigli po objavi svog trećeg albuma ''Connected'' iz 1992. godine., a istoimena je pjesma ''Connected'' dospjela na 18. mjesto UK Singles Charta, kao i na vrhove brojnih internacionalnih glazbenih ljestvica i postala svjetskim hitom.

Velik su dio karijere posvetili svojim nastupima uživo, a 2015. godine vratili su se svojim korijenima i osnovali izdavačku kuću Connected.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum