EVO ŠTO SE SVE NUDI

BOGAT PROGRAM VEČERAS U PULI: Plesni spektakl u Areni, predstava Renea Bitorajca na Kaštelu, koncerti na Giardinima i Portarati…

| Autor: Mladen RADIĆ, Vanesa BEGIĆ
Iz plesnog spektakla "Plamteća voda"

Iz plesnog spektakla "Plamteća voda"


Više događaja očekuje nas večeras u Puli, večer uoći još jednog praznika, Dana antifašističke borbe.

U 21.30 u Areni gostuje plesna predstava "Plamteća voda" (Burning water) glasovitog koreografa Andonisa Foniadakisa u izvedbi Baleta HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Karte su besplatne i mogu se podići do 13 sati na blagajni Istarskog narodnog kazališta i kasnije na ulazu u Amfiteatar.

Predstava je to koja od svoje premijere ne prestaje oduševljavati i publiku i kritiku, kako u matičnoj kući, tako i na brojnim gostovanjima. Sada će i impresivno povijesno zdanje oživjeti eksplozijom pokreta i erupcijom emocija plesom do posljednjeg daha pod zvjezdanim nebom ljetne noći.

- Naša "Plamteća voda" neće tako lako naći bolju priliku za svoje prostorno uprizorenje. Blizu vode, na otvorenom, uz sjećanje na antičko vrijeme i prolivenu krv gladijatora, dovodimo plesače koji se u potpunosti prepuštaju zahtjevnoj koreografiji, dosljedni sebi i onom posljednjem dahu kojeg treba ispustiti kada se nađu na rubu fizičke i mentalne izdržljivosti, najavljuje ravnateljica riječkog Baleta Maša Kolar.

Danas je i Svjetski dan glazbe, koji se obilježava na tri lokacije: Tržnici, Trgu Portarata i Giardinima.

Na Tržnici su ujutro nastupili Erik Balija, Anelidi, Vesna Nežić Ružić feat. Nataša Dragun & Anica Franjul te Franko Krajcar.

Na Giardinima od 19.30 do 20 sati nastupit će Mješoviti pjevački zbor KUD-a "Matko Brajša Rašan", a na Portarati od 20 do 23.30 svirat će The Low Kicks, Restless Sea, Edi East Trance Blues, Dogma i DJ Denis Goldin.              

Na koncu, ako netko nije pronašao sebe ni u baletu u Areni, ni u glazbenim točkama na Giardinima i Portarati, može se odlučiti na predstavu "Potpuni stranci" koja će se s početkom u 21 sat održati na Kaštelu.

Riječ je o predstavi Zagrebačkog kazališta, odnosno Ludilišta Luda kuća, a glume Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Rene Bitorajac, Barbara Rocco/Petra Dugandžić, Amanda Prenkaj /Katarina Baban, Damir Poljičak/Dean Krivačić i Mladen Kovačić, dok su glasove posudili Csilla Barath Bastaić, Nada Rocco, Jan Kerekeš, Saša Buneta, Matija Šakoronja, Borko Perić, Janko Rakoš, Gabriel i Larisa Bitorajac. Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Rene Bitorajac.

13r23r3

Predstava "Potpuni stranci"

Ova je predstava nastala prema najgledanijem talijanskom filmu iz 2016. godine "Perfetti sconosciuti" redatelja Paola Genovesea.

Sedmero dugogodišnjih prijatelja nalazi se u prekrasnom dvorištu kako bi uz jelo, piće i druženje popratili rijetku pomrčinu mjeseca. U toku večeri odluče igrati neobičnu igru, staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima…

Podsjetimo da je umjetnički voditelj Lude kuće pulski glumac Luka Juričić, poznato lice iz Teatra Naranča, Istarskog narodnog kazališta, predstava u Zajednici Talijana…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum