LOS ANGELES

U prosincu na dražbi 700 predmeta triju članova Fleetwood Maca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Očekuje se da će na dvodnevnoj dražbi 3. i 4. prosinca na Beverly Hillsu više od 700 instrumenata, nagrada, odjevnih predmeta, namještaja, umjetnina, nakita i ostalih osobnih predmeta troje članova grupe Fleetwood Mac biti prodano za veliku svotu novca, a dio prihoda namijenjen je MusiCaresu koji pomaže glazbenicima u potrebi.

Predmeti su vlasništvo troje članova nagrađivanog britansko-američkog rock sastava, Micka Fleetwooda i Christine i Johna McVieja, a dražbu organizira aukcijska kuća Julien's Auctions.

Šuška se da bi drvene kuglice pričvršćene za kožnate trake koje se čuvaju u platnenoj torbici s koncem zlatne boje izvezenim natpisom "Sezame, otvori se" što ih je nosio Mick Fleetwood kao dio svog outfita i pojavljuju se na omotu albuma Rumors iz 1977., mogle postići između 100.000 - 200.000 dolara. 

Kuglice su izvorno bile dio zahodskog lanca iz toaleta kluba u kojemu su članovi Fleetwood Maca nastupali u ranim godinama te su kasnije uklopljeni u Fleetwoodovo scensko ruho.

Klavir Yamahu C3, poznat kao "Songbird Piano" na kojemu je godinama na turnejama svirala Christine McVie, Julien's je procijenio na 40.000 do 60.000 dolara.

Vintage maksi haljina u koju je McVie odjevena na stražnjoj strani albuma Rumors procijenjena je na 10.000 do 20.000 dolara, a električna bas gitara koju je svirao John McVie na 40.000 do 60.000 dolara.

Bubanj s potpisom Billa Clintona s privatnog koncerta koji je organiziralo osoblje Bijele kuće kad je bivši američki predsjednik odlazio iz ureda 2001. mogao bi biti prodan za 80.000 do 100.000 eura. Na njemu piše: “Hvala što ste me ugostili od početka do kraja!/ Bill Clinton/ 22.6.2001.” Naime, klasik Fleetwood Maca iz 1977. "Don't Stop" bio je Clintonova tematska pjesma u njegovoj pobjedničkoj kampanji iz 1992.

Unatoč burnoj glazbenoj povijesti, Fleetwood Mac je bio jedan od poznatih rock bendova 70-ih i 80-ih.

Njihov možda najpoznatiji album Rumours, objavljen 1977., postao je jedan od najprodavanijih albuma svih vremena, a na njemu su hitovi poput Go Your Own Way, Second Hand News i You Make Loving Fun. Ploča je prodana u više od 40 milijuna primjeraka diljem svijeta.

"Julien's Auctionsu je čast što može ponuditi ovu iznimnu zbirku glazbene povijesti triju legendarnih članova jednog od najutjecajnijih rock and roll bendova svih vremena, Fleetwood Maca", najavio je prodaju Martin Nolan, izvršni direktor Julien's Auctionsa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini