LOS ANGELES

Madonnina 'Marilyn' haljina i Lennonov set bubnjeva na dražbi u Kaliforniji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ružičasta haljina u Marilyn Monroe stilu, koju je u svojem spotu 'Material Girl' iz 1984. nosila pop zvijezda Madonna i rijedak set bubnjeva grupe Quarrymen, preteče Beatlesa, koju je 1956. osnovao John Lennon, samo su neki od predmeta koje će se uskoro naći na dražbi glazbenih uspomena u Kaliforniji.  

Madonnina ružičasta satenska haljina s golemom satenskom mašnom, njezine dugačke rukavice i narukvica od cirkona, mogli bi postići cijenu od 100.000 do 200.000 dolara kada ih aukcijska kuća Julien's u svibnju ponudi na dražbi pod nazivom "Music Icons".

Darren Julien, utemeljitelj i direktor Julien's Auctionsa kazao je da se radi o "predmetima koji se s pravom mogu nazvati povijesnima".

Madonnina haljina izvorno je izrađena za tv film iz 1980. o Marilyn Monroe, a unajmila ju je tvrtka za filmske rekvizite kako bi je slavna pjevačica odjenula u svojemu glazbenom spotu "Material Girl". Video je nadahnut Marilyninom izvedbom pjesme "Diamonds Are a Girl's Best Friend".

Pod čekić će i rijedak set bubnjeva bubnjeva grupe Quarrymen, preteče Beatlesa, koju je 1956., zajedno s nekoliko školskih prijatelja osnovao John Lennon, a po procjeni Julien'sa mogao bi postići cijenu od 400.000 do 600.000 dolara.

Darren Julien je podsjetio da je set bubnjeva Ringa Stara aukcijska kuća 2015. na dražbi prodala za 2,1 milijuna dolara te da smatra kako je i u ovom slučaju riječ o važnome dijelu povijesti rock and rolla, osobito ako se zna da je iz doba postojanja Quarrymena dostupno jako malo predmeta. 

Na dražbi će, među ostalim, biti ponuđeni i rukom pisani stihovi "Glory Road" Brucea Springsteena i majica s omota albuma Bon Jovija iz 1986. "Slippery When Wet".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater