KAMPANJA HUT-A ZA SKIDANJE HRVATSKE S "NARANČASTE LISTE" ZEMALJA

Ostojić: Nizozemce očekuje daleko bolja epidemiološka situacija OD ONE KOJU IMAJU DOMA

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ilustracija (Duško MARUŠIĆ - ČIČI)

Cilj te kampanje je kroz sve relevantne informacije pokazati Nizozemcima da je hrvatska obala i ovog ljeta sigurna za turiste, te da ni uz mnoštvo turista koji ljetuju na njoj ove sezone nije bilo niti jednog incidenta

Hrvatsku je u prvih sedam mjeseci prošle godine posjetilo gotovo 70 tisuća nizozemskih gostiju koji su ostvarili više od 455 tisuća noćenja. Iz poznatih razloga ove godine te su brojke daleko skromnije, no s tek jednom četvrtinom lanjskih turističkih dolazaka rezultati s nizozemskog tržišta ove su godine među najskromnijim kad su u pitanju tradicionalno najjača i za Hrvatsku najznačajnija emitivna turistička tržišta.

Odluka nizozemske vlade da prije dva tjedna, zbog porasta broja zaraženih i navodnog manjka informacija o epidemiološkoj situaciji, Hrvatsku stavi na "narančastu listu" zemalja značajno je utjecala na planove za ljetovanje brojnih Nizozemaca.

Preporučena dva tjedna samoizolacije rezultirala su masovnim otkazivanjem rezervacija, a mnogi od gostiju koji su već stigli u Hrvatsku otputovali su prije kraja odmora kako ih po povratku kućama ne bi eventualno "zakačila" takva mjera.

"Danas ističe 14 dana od kad je donesena takva odluka i premda mi mislimo da nije bilo racionalnih razloga za nju, naravno da svaka država ima pravo na davanje svojih preporuka. Budući da smo uvjereni da je epidemiološko stanje u Hrvatskoj, temeljem kojeg bi se prema preporukama Europske komisije trebale donositi odluke o režimima putovanja, takvi da nema razloga za nikakva ograničenja. S obzirom da je nama Nizozemska, pogotovo što se kampinga tiče, izuzetno važno tržište HUT je počeo izrađivati ciljani newsletter sa svim važnim informacijama koji svakodnevno dostavljamo svim ključnim nizozemskim institucijama i medijima", kazao nam je jučer direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Cilj te kampanje je kroz sve relevantne informacije pokazati Nizozemcima da je hrvatska obala i ovog ljeta sigurna za turiste, te da ni uz mnoštvo turista koji ljetuju na njoj ove sezone nije bilo niti jednog incidenta. Newsletterom naslovljenim "Hrvatska: Sigurna i poželjna odredišta" želi se Nizozemce informirati i o velikom turističkom interesu koji vlada za Hrvatsku među kojima prednjači onaj iz velike i "ozbiljne" zemlje kao što je Njemačka, te pokazati i dokazati da je Hrvatska organizirana i spremna i ove sezone osigurati sigurnost svim svojim gostima.

"Želimo im i na taj način pokazati pravo i realno epidemiološko stanje u Hrvatskoj, te pogotovo naglasiti kako u najsigurnije zone spadaju ona područja koja su za nizozemske turiste zbog kampova najinteresantnija kao što su Istra i Kvarner. U te dvije regije je epidemiološka situacija u ovom trenutku daleko povoljnija nego što je u Nizozemskoj prema tome ne mislimo da postoje bilo kakvi razlozi, osim možda nekih koji nama u ovom trenutku nisu poznati, da se odluka koja je donijeta prije dva tjedna ne promjeni i da režimi putovanja i povratk iz Hrvatske u Nizozemsku budu kao što su i za veliku većinu ostalih članica Europske unije", kazao je Ostojić.


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater