NAJNOVIJEKINESKI TELEKOMUNIKACIJSKI DIV U PROBLEMIMA

Operateri u Japanu i Velikoj Britaniji napustili Huawei

| Autor: Hina
(EPA)

Huawei je u sve većim teškoćama nakon odluke Washingtona da ga stavi na svoj crni popis, jer je više velikih operatera u Japanu i Velikoj Britaniji najavilo da će za sada zaobilaziti njihovu opremu.

 

Ta vijest je najprije odjeknula u Tokiju gdje su KDDI i SoftBank Corp izabrali odgoditi izbacivanje novih modela kako bi razmotrili posljedice američkih sankcija.

Pionir NNT Docomo je naveo  da će zaustaviti narudžbe telefona Huawei čije je lansiranje bilo predviđeno za ljeto.

Američki predsjednik Donald Trump je odlučio prošlog tjedna zabraniti izvoz američkih tehnoloških proizvoda u neke tvrtke za koje se smatra da su "u opasnosti", a na ciljniku je bio Huawei.

Tada je odobreno razdoblje od 90 dana, ali japanske tvrtke su preuzele vodstvo jer tim uređajima prijeti gubitak doprinosa američkih tehnologija.

SoftBank je najprije planirao  prodati novi Huawei terminal u petak, ali je kasnije odustao. "Razmatamo hoće li naši kupci moći potpuno sigurno koristiti opremu ", objasnio je glasnogovornik tvrtke Hiroyuki Mizukami.

KDDI je naveo da "razmatra posljedice američke odluke".

Huawei je 2018. bio na petom mjestu u Japanu, daleko iza Applea ali u velikom porastu prodaja od gotovo 2 milijuna jedinica (+63 posto godišnje) na ukupnom tržištu  od 31 milijuna pametnih telefona, prema podacima MM Research Instituta.

Britanski operater Vodafone je u srijedu obustavio svoje kupovine telefona G5 Huawei, prije pokretanja nove mreže na temelju te nove ultrabrze tehnologiije, dok je kineski div telekomunikacija pod američkim sankcijama.

"Prekidamo kupovine Huawei Mate 20X u Velikoj Britaniji", rekao je glasnogovornik Vodafona i dodao da se radi o "privremenoj mjeri dok traju nesigurnosti u vezi novih modela 5G Huaiweia.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam