6. svibnja u Domu hrvatskih branitelja

ISTRA SPREMA KONFERENCIJU O NOVIM TEHNOLOGIJAMA ZA MLADE NARAŠTAJE. Sudjelovat će i gostujući stručnjaci iz Rimac Automobila. Ulaz je besplatan. Donosimo program

| Autor: Doria Mohorović
ICT Istria

ICT Istria


Prvo izdanje IT konferencije "Let's Grow!" održat će se 6. svibnja od 10 do 17.30 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije. Na strukovnoj konferenciji u organizaciji Udruženja ICT Istria okupit će se brojni stručnjaci, inovatori i predstavnici ICT industrije.

Uz domaće predavače, Izabela Jelenića iz Infobipa, docenta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Nikole Tankovića, profesora Dragana Pantića, sudjelovat će i gostujući stručnjaci iz Rimac Automobila, direktor ZICER-a Frane Šesnić, CEO u STEMI Marin Trošelj, CO- founderi AIRTA Hajdi Ćenan i Davor Runje, te brojni drugi. Ujedno, svi posjetitelji moći će sudjelovati na brojnim interaktivnim radionicama te isprobati primjerice, rad na robotima, VR pod vodstvom VR Studio Pula, 3D printer pod vodstvom Centra Pozitron, ući u svijet robotike i STEMI HEXAPOD uz Marina Trošelja i Marije Šutalo, a očekuje ih i prigodni Sparks program Infobipa te predstavljanje virtualne knjige Gimnazije Pula, kao i još mnogo zanimljivih aktivnosti.

- Konferencija se zove "Let's Grow", čime dajemo poruku da rastemo zajedno i da želimo mladim ljudima ukazati da je rad u ICT sektoru vrijedan rad koji pomiče granice. Konferencija je namijenjena mladim ljudima, svim ljubiteljima ICT-a, od osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata i drugih. Cilj je njima pokazati što ICT Istria pruža, upoznati ih s kompanijama, pokrenuti misiju vodilju za mlade ljude, rekao je predsjednik ICT-a Istria Dean Verbanac.

Nikola Tanković, predstavnik Sveučilišta Juraja Dobrile u Puli kazao je da je prisutna sinergija Fakulteta Informatike kroz Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i ITC kompanija.

- Fakultet djeluje kao centar otvorenog stjecanja i kolanja znanja, ideja, vještina te znanstvenog i tehnološkog razvoja. Da bi kompanije mogle održavati svoje poslovanje, funkcija Sveučilišta je prepoznati njihove trenutne i buduće potrebe, kao i potrebe tržišta, konstatirao je Tanković.

hbui

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter