KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Zapečene palačinke punjene špinatom

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Za palačinke:

250 gr brašna

3 jaja

2 – 3 dcl mlijeka i mineralne 

malo soli

bešamel umak:

1 l mlijeka

80 gr brašna

80 gr maslaca

malo naribanog oraščića

malo soli, papra

parmezan 

Smjesa za punjenje palačinki:

500 gr špinata

200 – 300 gr skute, kravljeg sira

parmezana

jedno jaje

malo oraščića, soli, papra

30 gr maslaca 

Najprije napraviti palačinke, kao što ih inače radite.

Bešamel: Rastopiti maslac, dodati brašno i miješati na laganoj vatridok se ne počne pjeniti. Tada polako dodavati hladno mlijeko i kuhati desetak minuta. Pred kraj dodati soli, papra i svježe mljevenog oraščića. Staviti sa strane i kad se ohladi dodati šaku svježe naribanog parmezana. 

Smjesa za punjenje: Očistiti, oprati špinat i grubo ga narezati. U malo dubljoj tavi staviti maslac i špinat, posoliti i pustiti da se na jačoj vatri skuha.

Kada se smjesa malo ohladila, umiješajte skutu, jaje, šaku svježe naribanog parmezana, oraščić i sve dobro izmješajte. 

Pripremite vatrostalnu posudu u koji ćete slagati zamotane palačinke. Namazati pekač maslacom i na dno staviti sloj bešamela. Palačinke namazati smjesom od špinata i skute, zatim dodati žlicu bešamela i premazati smjesom za punjenje. Zarolati i ako je potrebno izrezati zarolanu palačinku na komade od 8 – 10 cm. Slagati palačinke jednu pored druge. Ostatak bešamela namazati na palačinke i sve pposuti parmezanom.

Staviti u zagrijanu rernu na 200 stupnjeva i peći petnaestak minuta dok se ne uhvati korica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini