KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Zapečene palačinke punjene špinatom  

| Autor: Glas Istre
Arhiva/Ilustracija

Arhiva/Ilustracija


Sastojci:

250 gr brašna

3 jaja

2 – 3 dcl mlijeka i vode 

Bešamel:

1 l mlijeka

80 gr brašna

80 gr maslaca

malo naribanog oraščića

malo soli, papra

šaka svježe naribanog parmezana

 

Smjesa za punjenje palačinki:

500 gr špinata

200 – 300 gr skute, kravljeg sira

šaka parmezana

jedno jaje

malo oraščića, soli, papra

30 gr maslaca 

 

Najprije napravite palačinke od jaja, brašna, mlijeka i vode, posoliti te ih ispecitei. 

Umak bešamel napravite tako što najprije treba rastopiti maslac, dodati brašno i miješati, zatim polako dodavati hladno mlijeko i kuhati desetak minuta.

Pred kraj dodati soli, papra i svježe mljevenog oraščića. Kad se ohladi dodati šaku svježe naribanog parmezana. 

Smjesa za punjenje: Očistiti, oprati špinat i grubo ga narezati. U malo dubljoj tavi staviti maslac i špinat, posoliti i pustiti da se na jačoj vatri skuha. Kada se smjesa malo ohladila, umiješajte skutu, jaje, šaku svježe naribanog parmezana, oraščić i sve dobro izmješajte.

Zdjelu za pečenje namažite maslacem i na dno prvo staviti sloj bešamela. Palačinke namazati smjesom od špinata i skute, zatim dodati žlicu bešamela i premazati smjesom za punjenje. Zarolati i posložiti jednu do druge u zdjelu za pečenje.

Ostatak bešamela namazati na palačinke, posuti parmezanom i staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.

Peći oko 15 minuta, dok se ne napravi korica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter