Arhiva/Ilustracija
Sastojci:
250 gr brašna
3 jaja
2 – 3 dcl mlijeka i vode
Bešamel:
1 l mlijeka
80 gr brašna
80 gr maslaca
malo naribanog oraščića
malo soli, papra
šaka svježe naribanog parmezana
Smjesa za punjenje palačinki:
500 gr špinata
200 – 300 gr skute, kravljeg sira
šaka parmezana
jedno jaje
malo oraščića, soli, papra
30 gr maslaca
Najprije napravite palačinke od jaja, brašna, mlijeka i vode, posoliti te ih ispecitei.
Umak bešamel napravite tako što najprije treba rastopiti maslac, dodati brašno i miješati, zatim polako dodavati hladno mlijeko i kuhati desetak minuta.
Pred kraj dodati soli, papra i svježe mljevenog oraščića. Kad se ohladi dodati šaku svježe naribanog parmezana.
Smjesa za punjenje: Očistiti, oprati špinat i grubo ga narezati. U malo dubljoj tavi staviti maslac i špinat, posoliti i pustiti da se na jačoj vatri skuha. Kada se smjesa malo ohladila, umiješajte skutu, jaje, šaku svježe naribanog parmezana, oraščić i sve dobro izmješajte.
Zdjelu za pečenje namažite maslacem i na dno prvo staviti sloj bešamela. Palačinke namazati smjesom od špinata i skute, zatim dodati žlicu bešamela i premazati smjesom za punjenje. Zarolati i posložiti jednu do druge u zdjelu za pečenje.
Ostatak bešamela namazati na palačinke, posuti parmezanom i staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.
Peći oko 15 minuta, dok se ne napravi korica.